Ghimpu nu cedează șefia Comisiei de Integritate: Noi răspundem de actul guvernării

Liderul Partidului Liberal insistă ca reprezentantul formațiunii sale să fie numit la conducerea Comisie Naționale de Integritate, care trebuia să-și înceapă activitatea încă la 1 martie curent.

„Sigur că această funcție trebuie să revină PL. Noi am acceptat ca din Comisie să facă parte un reprezentant al societății civile. Însă, noi suntem responsabili de actul guvernării, nu ONG-urile, cu atât mai mult nu avem PG, MAI și nici CCCEC”, a enuțat sursa.

În același timp, Ghimpu a menționat că numirea unui candidat PL la conducerea Comisiei de Integritate nu înseamnă că instituția va fi pusă sub controlul PL.

Menționăm că PD și PLDM optează ca reprezentantul societății civile Cristina Cojocaru să fie numită în funcțide de director al Comisiei de Integritate, în timp liberalii îl vor în funte pe candidatul lor, Ion Casian.

Referindu-se la Legea lustrației, Ghimpu a salutat faptul că și Partidul Liberal Democrat a elaborat un proiect de lege în acest sens. „E bine că sunt idei, nu contează ale cui sunt, important este să avem această lege”, a adăugat acesta.

Video: unimedia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: