Piatra lui Ghimpu rămâne în PMAN

Curtea de Apel Chişinău nu a examinat nici astăzi cazul privind legitimitatea instalării pietrei în memoria victimelor ocupaţiei sovietice în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Atât juriştii de la „Soluţia” cât şi reprezentantul primăriei Chişinău, Veaceslav Popa s-au prezentat la şedinţa de judecată, dar ultimul s-a plâns că nu a reuşit să facă cunoştinţă cu dosarul şi a solicitat amânarea şedinţei.

Judecătorul Grigore Zubati a acceptat propunerea şi a transferat şedinţa pentru 2 octombrie, motivând că din 16 iulie pleacă în concediu.

Reprezentanţii fundaţiei “Soluţia”, sponsorizată  de Igor Dodon vor cere Consiliului Superior al Magistraturii să fie  sancţionat judecătorul pentru tărăgănarea procesului.

Amintim că Curtea de Apel Chişinău a amânat şedinţa de judecată şi la 19 iunie pentru că juriştii Primăriei nu s-au prezentat la proces.

Piatra comemorativă a fost instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale la 28 iunie 2010, prin decretul preşedintelui interimar de atunci Mihai Ghimpu.

Aceasta a fost instalată la indicaţia primarului general Dorin Chirtoacă, fără o coordonare cu Consiliul Municipal Chişinău şi Direcţia generală de arhitectură şi urbanism.

Sursa: union.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: