(FOTO)DOLIU în calendare. 200 de ani de ocupaţie: Flori şi reculegere în memoria victimelor ocupaţiei

Conducerea PL, deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, inclusiv echipa de la Primăria Chişinău, tineri liberali au depus flori în dimineaţa zilei de astăzi la Piatra comemorativă, instalată în faţa Guvernului, în memoria victimelor ocupaţiei sovietice. Participanţii la eveniment au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor ocupaţiei.

„Sunt 200 de ani de suferinţă, 200 de ani de umilinţe, 200 de ani în care nu am reuşit să ne decidem soarta. Chiar şi acum luptăm pentru libertatea noastră, este şi cazul lui Vadim Pisari, omorât la începutul acestui an de către un pacificator rus. E o crimă dacă uiţi suferinţele poporului tău chiar şi peste 200 de ani. Aceşti 200 de ani nu au fost de ajuns pentru a junge la conştiinţa unora că libertatea nu se cerşeşte, libertatea se cucereşte”, a precizat Preşedintele PL Mihai Ghimpu.

Potrivit Preşedintelui PL, numai un popor care are o conducere cu demnitate poate avea viitor. „Drapelul libertăţii trebuie să revină pe acest pământ plin de războaie şi suferinţe, iar tricolorul, simbol al unităţii şi libertăţii românilor, să fluture liber şi în vecie”, a declarat Mihai Ghimpu în faţa Pietrei comemorative.

Prim-vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, venit la depunerile de flori cu consilierii municipali PL şi echipa de la Primărie, a menţionat că adevărul nu poate să dezbine societatea. „Va veni o zi când şi drapelele de pe clădirea Preşedinţiei şi a Guvernului vor fi coborâte în bernă, nu doar cel al Primăriei capitalei”, a spus Dorin Chirtoacă.

Tinerii liberali vor face astăzi de gardă toată ziua la Piatra comemorativă din faţa Guvernului, ţinând în mână drapele în doliu, în memoria victimelor ocupaţiei sovietice.

Manifestările organizate de Partidul Liberal în contextul comemorării a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Ţarist vor continua astăzi, la ora 20.00, cu un miting de doliu în Piaţa Marii Adunări Naţionale, fiind aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţiei.

Sursa: pl.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: