Liberalii vor decide la Consiliul republican daca voteaza Legea antidiscriminare! Lupu: In principiu, suntem gata s-o votam

Este prea devreme pentru Legea antidiscriminare. Afirmatia ii apartine liderului PL Mihai Ghimpu, care spune ca o decizie va fi luata totusi duminica viitoare, la Consiliul republican al liberalilor. De cealalta parte, Marian Lupu sustine ca democratii ar vota proiectul daca anumite modificari ar fi operate.

Mihai Ghimpu este de parere ca Legea trebuia discutata in Alianta, pentru ca cele trei formatiuni sa adopte o pozitie comuna. ”Guvernul era obligat ca dupa ce a venit aceasta propunere de la UE sa vina la noi la Alianta, sa spuna ”iata care e propunerea, ce facem?”, poate noi reusim sa-i convingem sa mai amanam. Voi convoca duminica viitoare consiliul republica duminica viitoare si vom discuta. Noi suntem liberali crestini, noi intelegem ca acest fenomen exista, dar eu cred ca este prea devreme”, a declarat Ghimpu aseara, la emisiunea IN PROFUNZIME.

Totodata, Marian Lupu spune ca Legeaa trebuie examinata de Parlament. „Noi legea pe principiu suntem gata s-o examinam si s-o votam, acum tine sa muncim asupra continutului acestei legi. Trebuie sa vina acest proiect in Parlament, impreuna cu parlamentarii il vom discuta. Daca vor fi necesare amendamente la acesta lege, impreuna cu colegii de la Guvern”, a mentionat astazi democratul.

De cealalta parte, liberal-democratul Vlad Filat a sugerat saptamana trecuta ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pentru proiectul de lege. ”Daca se va continua  cu acest joc de-a integrarea europeana,  va trebui si eu sa iau niste decizii, pentru ca de dragul unor functii, fara a putea aduce oamenilor ce le-am promis, eu nu ma voi tine de functie. Uitati-va în programul de activitate a Guvernului, care si-a asumat liberalizarea regimului de vize. Tot ce tine de neacordarea votului în sprijinirea acestui deziderat înseamna deraierea de la program”, a spus premierul la Moldova 1.

Daca Guvernul va decide sa-si asume raspunderea, iar proiectul de lege nu va fi votat de Parlament, executivul va fi demis.

Sursa: PRO TV

Video: http://assets.protv.md/design/mediaplayer/player_embed.swf?embed=89858

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: