Mihai Ghimpu, nemulțumit de drapelul inaugurat în fața Guvernului: ,,Tricolorul demult fâlfâie deasupra R.Moldova”

”Tricolorul demult fâlfâie deasupra Republicii Moldova. Mai bine acești bani se alocau pentru un monument în memoria celor care au luptat, au stat la pușcărie și la casa de nebuni pentru acest tricolor”, așa a reacționat liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu la acțiunea pe care a organizat-o astăzi Guvernul de Ziua Drapelului de Stat. Mai mult, liderul liberal s-a arătat nemulțumit, pentru că nu a fost invitat oficial la manifestarea din PMAN.

Totuși, Mihai Ghimpu a participat la acțiunea organizată cu prilejul sărbătorii Drapelului de Stat, dar a preferat să stea printre oamenii de rând, dar nu printre oficiali.

El a spus că a aflat din presă despre evenimentul pe care l-a organizat astăzi Guvernul. ,,Despre drapel și arborarea lui nu s-a discutat în cadrul alianței. Eu cred că trebuie să revenim cu picioarele pe pâmânt și să uităm că unii au funcții, iar alții nu. Să ne amintim că guvernăm împreună, iar lucrurile importante trebuie să le discutăm așa cum ne-am înțeles. Pe viitor, fracțiunea PL va împiedica astfel de lucruri care vor fi decise doar de cei care au funcții”, a declarat Mihai Ghimpu după ședința Parlamentului de vineri, 27 aprilie.
 
De asemenea, deputatul liberal Valeriu Saharaneanu și-a manifestat nemulțumirea că nu a fost invitat la manifestarea organizată de Guvern. ,,Nu am știut despre acțiunea de astăzi și vreau să vă spun că m-am simțit umilit. S-a procedat din punct de vedere politic imatur, neomenesc și necolegial”, s-a adresat deputatul liberal Valeriu Saharneanu  premierului Vlad Filat, care a prezentat astăzi în fața deputaților raportul de activitate a Executivului pentru anul trecut.
 
,,Vă doresc să vă trăiți viața din prisma acestor percepții. Manifestarea a fost strict guvernamentală. Colegii mei din partid, care sunt deputați, au fost în școli pentru a sărbători Ziua Tricolorului. Dacă vrem să cinstim simbolurile de stat, nu e suficientă doar prezența fizică la anumite evenimente. Eu regret foarte mult această percepție”, a spsu în replică Vlad Filat. Totodată, el a spus că și-ar dori ca și în fața sediului Parlamentului să fie arborat un drapel de dimensiuni mari.
 
Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, la eveniment au participat votanţii Drapelului de Stat al Republicii Moldova – membri ai primului Parlament al R.Moldova şi preşedintele de atunci, Mircea Snegur, primul preşedinte al R.Moldova. De asemenea, la manifestaţie au fost prezenţi Mitropolitul Moldovei ÎPS Vladimir, membrii actualului Cabinet de Miniştri şi conducători ai autorităţilor publice centrale, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Chişinău, militari și numeroşi oaspeţi.
 
În cadrul ceremoniei festive, a fost arborat în fața Guvernului un drapel pe un catarg de circa 34 metri înălțime. Acesta are 7 metri lungime și 3,5 metri lățime, iar lucările au costat aproximativ 3 milioane de lei.
Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: