Observator: Filat şi Ghimpu

Nu ştiu alţii ce simt, dar mie mi se pare jenantă pretenţia lui Mihai Ghimpu asupra Procuraturii, iar declaraţiile sale precum că, fără nici un organ de drept pe care să-l aibă în subordinea sa, nu dispune de „pârghii” prin care să influenţeze actul de guvernare sunt stupefiante. Îşi dă el oare seama cât rău face imaginii AIE şi RM în general prin asemenea afirmaţii? „Pârghie” ar însemna să dispui de o instituţie cu care să bagi în sperieţi sau să şantajezi pe cineva? Nu participă deputaţii PL la adoptarea legilor, nu ocupă un membru al PL funcţia de viceprim-ministru, iar alţi membri ai PL nu sunt miniştri?

Liderii AIE ar face bine să se ţină de cuvânt şi să depolitizeze Procuratura, SIS-ul, Centrul Anticorupţie, Ministerul de Interne, iar „echilibrul” pe care l-au pierdut în cadrul Alianţei printr-o altă redistribuire a funcţiilor decât cea prevăzută de acordul de constituire a AIE să fie recuperat prin redistribuirea funcţiilor din parlament.

Şi dl Filat are o hibă, preferă să fie mai mult „tătuc” decât prim-ministru. Nu era neapărat să se strofolească în public la grăniceri şi la vameşi, ca aceştia să nu manifeste exces de zel în perioada sărbătorilor de Paşti, pentru a nu crea cozi lungi la întoarcerea moldovenilor de peste hotare. El trebuie să se asigure în permanenţă ca la frontiera RM cetăţenii sunt întâmpinaţi în modul cel mai civilizat. Unii vameşi ar putea interpreta spusele sale ca pe o „indicaţie” de neglijare a obligaţiilor lor. Dar nu asta şi-a dorit primul-ministru, nu-i aşa?

La fel şi în cazul lui Ilarion Popa, viceministrul Economiei, nu era nevoie de o execuţie publică. I se putea propune mai întâi să demisioneze de bună voie, după ce vina sa a fost stabilită, fireşte. 

Sursa: union.md

Un răspuns to “Observator: Filat şi Ghimpu”

  1. Vladic Says:

    Victoria Banc –HOŢi – impreuna cu echipa lui Plahotniuc.

    In urma tranzactiilor ilegale efectuate de Victoria Banc
    cu firma fantoma “Hazar-Construct” , au fost vindute apartamente si spatii comerciale de pe str. Mircea cel Batrin 22/5, si ca urmare oamenii au ramas si fara bani si fara spatiile lor achitate 100%.
    Dupa o perioada de 3 ANI de zile VictoriaBanc a facut abuz cu paza particulara, spărgînd cu forţă lacatele din spaţiile oamenilor !!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: