Pace în AIE? Filat îi este recunoscător lui Ghimpu

După ce a polemizat cu Mihai Ghimpu pe marginea funcţiei de procuror general, premierul Vlad Filat recunoaşte că această problemă nu mai trebuie discutată în public, ci în cadrul Consiliului AIE.

„Eu îi sunt recunoscător dl Ghimpu pentru că a contribuit la depăşirea crizei politice. Dacă acum sunt anumite probleme, trebuie să le discutăm doar în cadrul AIE şi să continuăm lucrul. Avem multe de făcut şi angajamente asumate faţă de cetăţeni. Prea mult se discută despre funcţii”, a precizat Vald Filat în cadrul emisiunii „Modova în Direct” de la postul public de televiziune.

Premierul a precizat că cerinţa liderului PL va fi tratată cu maximă responsabilitate şi a lăsat să se înţeleagă că Ghimpu nu a primit încă un „NU” ferm vizavi de conducerea Procuraturii.

„Noi avem drept prioritate depolitizarea structurilor de forţă. Faptul că un partid îşi deleagă reprezentantul în conducerea unei structuri, nu înseamnă că aceasta se va supune politicului”, a explicat Filat.

Amintim că polemica dintre liderul PLDM, Vlad Filat şi cel al PL, Mihai Ghimpu a pornit după declaraţiile făcute de premier precum că în cadrul AIE nu s-a discutat despre pretențiile PL pentru conducerea Procuraturii Generale. Mihai Ghimpu l-a contrazis, acuzând-ul pe Filat că nu ascultă ce se vorbește la ședințele AIE.

Sursa: union.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: