Mihai Ghimpu explică de ce liberalii au pliat buletinele de vot în mod diferit

Buletinele de vot au fost pliate în mod diferit în cadrul ședinței speciale de alegere a șefului statului de vineri, 16 martie. Deputații liberali au fost observați că au împăturit buletinele de vot în formă de triunghi. Gestul i-a nemulțumit pe cei trei comuniști care au supravegheat procedura de vot.

,,Noi, deputaţii din partea PCRM, care am monitorizat procesul de vot, am constatat că a fost o farsă – doar o singură cabină de vot, mesele cu buletine au fost puse altfel şi fiecare fracţiune a pliat diferit buletinul de vot. Toţi am observat că deputaţii nici nu s-au reţinut în cabina de vot. Mecanismul a fost pus la punct astfel pentru ca să iasă voturile aşa cum trebuie”, a declarat deputatul Sergiu Sârbu.

Pe de altă parte, Mihai Ghimpu afirmă că liberalii au acționat în conformitate cu legea atunci când au pliat în mod diferit buletinele de vot. „Totul a fost legal, iar Curtea Constituțională rămâne să valideze scrutinul. Nouă liberalilor ne place să facem avioane. Am făcut și corăbii pentru ca AIE, împreună cu președintele, să funcționeze ca o corabie și să bucure oamenii. Deja avem stabilitate politică și nu mai bateți în alianță”, a declarat Mihai Ghimpu după ședința specială a Parlamentului de astăzi.
ARENA reamintește că Nicolae Timofti, președintele Consiului Superior al Magistraturii, a fost ales în dimineața acestei zile cu votul a 62 de deputați în funcția de președinte al Republicii Moldova.
Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: