PL: Discutăm mai multe candidaturi. Lilia Snegureac – o supoziție

Pretinsa susținere din partea Partidului Liberal a candidaturii Liliei Snegureac la funcția de președinte al țării este o supoziție. În prezent se discută mai multe candidaturi. Astfel a comentat președintele fracțiunii PL, Ion Hadârcă, ultimele informații vehiculate în presă privind candidaturile la funcția supremă în stat.

,,Aceasta este o supoziție, noi discutăm mai multe candidaturi, dar nu putem da nume. Luni vom anunța cine va candida la funcția de șef al statului”, a declarat pentru ARENA, Ion Hadârcă.

Lilia Snegureac a deținut timp de 14 ani funcția de director a Centrului de Informaţii a Consiliului Europei (CE) la Chişinău, iar după închiderea biroului, ea a fondat Centrul de resurse „Dialog Pro”. În luna august, 2011, Lilia Snegureac declara în cadrul un interviu pentru publicația ,,Timpul”, că nu a primit nicio ofertă de lucru în structurile guvernamentale după desființarea Biroul de Informaţii al CE.
 
 ,, Ceea ce i-a nedumerit pe cei de la Consiliul Europei a fost anume acest fapt. Ei erau siguri că imediat o să mi se propună un post în Moldova. Fostul meu şef de la Strasbourg mi-a spus: „Sunt sigur că actualele autorităţi vor profita din plin de potenţialul tău, în care am investit şi noi… Oricum, în câteva luni vom avea posibilitatea să te reangajăm”. Ei, ca să vedeţi, aflu recent că Directoratul Afaceri Politice al Consiliului Europei, de care depindeam eu, a fost desfiinţat… Este ceva care mă depăşeşte, pentru că niciodată nu am fost în situaţia să-mi caut un job. De obicei, jobul mă găsea pe mine”, declara acum șapte luni Lilia Snegureac.
 
Alianţa pentru Integrare Europeană continuă să amâne anunţarea candidatului la preşedinţie agreat de cele trei partide care o compun, după ce acum două zile Parlamentul a stabilit că alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 16 martie. Data limită de depunere a dosarelor expiră luni, 12 martie.
 
Presa de la Chişinău susţine că favoriţi ar fi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti, şi un judecător de la Curtea Constituţională, Victor Puşcaş. O serie de analişti contactaţi de Radio Chişinău atrag, însă, atenţia, că stabilirea datei alegerilor nu garantează şi desemnarea unui nou şef al statului, din cauza divergenţelor dintre principalele formaţiuni politice.
 
Alianţa pentru Integrare Europeană deţine 58 dintre cele 61 de voturi necesare pentru alegerea preşedintelui, însă în Parlament sunt şi patru deputaţi independenţi care au anunţat că, în anumite condiţii, vor vota alături de Alianţă.
Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: