Colegii din AIE au încălcat regulile de joc

Liderul Partidului Liberal (PL) se va întâlni cu candidatul la funcţia de preşedinte, Veronica Bacalu, dacă aceasta va veni la Chişinău, însă deocamdată nu a fost anunţat despre sosirea ei. ,,Prima întrebare care i-am adresa-o ar fi dacă este sigură că vrea să devină preşedinte. Nu vreau să mai admit jocurile colegilor mei pe la spate”, a declarat Mihai Ghimpu la o emisiune din seara zilei de ieri de la Moldova 1.

Mihai Ghimpu susţine că indiferent de presiunile care se fac din partea PDM şi PLDM, precum şi din partea societăţii civile, PL nu va vota preşedintele cu ochii închişi: ,, Oameni buni, nu alegem paznic la poartă, alegem președintele țării. Cum vreţi să facem cunoștință, pe Skype? Poate o lăsăm să stea în SUA și să conducă țara prin Skype? Am luptat prea multă vreme pentru acest stat, pentru ca acum să votăm cu ochii închiși. Nu am vorbit cu ea, nu știu dacă vine la Chișinău. Cei care au identificat candidatul, să o invite și să spună: dragi colegi, poftim, vorbiți, acceptați-o… dar nu să ne-o bage nouă pe gât. Dacă vine, noi o să ne întâlnim, vom discuta neapărat cu ea. Nu este un gest bărbătesc să spun despre această doamnă, necunoscând-o. Şi până la urmă nu eu singur decid, suntem 12 deputaţi PL, împreună luăm decizii”.

Totodată, Mihai Ghimpu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care fost propusă această candidatură. ,,Colegii mei de alianţă au încălcat regulile de joc. Ei au făcut publice listele cu potenţialii candidaţi presei. Nu este corect să faci publice anumite candidaturi şi pe urmă să respingi o anumită persoană, nu e corect faţă de aceşti oameni. PDM ne-a prezentat lista cu candidaţi, lista PLDM-ului am aflat-o din presă. Am avut întâlniri în fiecare seară fără să ştie presă. Ei s-au decis întâi pentru domnul Ababii, eu mă duc să discut cu viitorul preşedinte şi el spune că nu vrea să fie preşedinte. Eu revin să le spun că Ababii nu vrea să fie preşedinte şi ei s-au enervat ambii şi spun bine atunci rămâne candidatura doamnei Bacalu”, a povestit liderul PL.

De asemenea, Mihai Ghimpu a menţionat că nici la şedinţa de joi din această săptămână PL nu va vota stabilirea datei alegeri şefului statului, dacă nu se va conveni asupra candidaturii.

,,Cred că există foarte puţine şanse ca joi să fie determinată data alegerii preşedintele în circumstanţele create. Există o perspectivă ca să vină comuniştii în Parlament şi să formeze majoritatea pentru a stabili data alegerilor. Aceste neînţelegeri din alianţă contribuie la revenirea comuniştilor la putere şi masele scoase în piaţă nu e efortul comuniştilor”, a declarat analistul politic, Anatol Ţăranu prezent la aceeaşi emisiune.

Sursa: arena.md

Un răspuns to “Colegii din AIE au încălcat regulile de joc”

  1. c-tin Says:

    Domnule Ghimpu va rog sa nu admiteti o alta candidatura la functia de presedinte.Noi v-am votat ca sa ne reprezentati interesele in una din structurile de virf ale statului,dar nu sa faceti jocul PLDM-lui si PD-lui.Mai bine anticipate sau chiar in opozitie decit marginalizati.Cu stima si respect.C-tin


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: