Ședința Parlamentului amânată. Mihai Ghimpu și Vlad Filat nu pot împărți candidații

În timp ce liderul PLDM, Vlad Filat îi laudă pe Ion Ababii și Veronica Bacalu, candidați la funcția de președinte, liderul PL, Mihai Ghimpu declară că un candidat îi este cunosc, iar pe altul nu-l cunoaște deloc. Din această cauză, se pare că între Mihai Ghimpu și Vlad Filat au apărut anumite disensiuni, iar ședința Parlamentului de astăzi programată pentru ora 11.00 a fost amânată pentru ora 13.00.

 „Pe un candidat îl cunosc, pe altul nu-l cunosc defel. Chiar am depus efort să-mi amintesc, oricum am înţeles că a devenit viceguvernator în 1996, eu am fost deputat până în 1998, dar nu-mi amintesc. Şi nu pot să spun nimic absolut. Unul e cunoscut şi altul e necunoscut şi să spun care din ei e mai pacifist sau statalist… Despre unul nu ştiu nici măcar cum posedă limba. E greu, nu e atât de simplu cum cred unii că putem lua noi, liberalii, o decizie aşa simplistă. Dar suntem obligaţi să luăm şi o vom lua”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

În opinia premierului și liderului PLDM Vlad Filat, ambele candidaturi întrunesc calităţile necesare pentru a ocupa fotoliul de președinte al Republicii Moldova. ,,Veronica Bacalu este candidatura convenită nu doar de Partidul Democrat și Liberal Democrat, dar și de societatea civilă și este un expert bun. Este foarte greu să ajungi în poziţia dumneaei la Fondul Monetar, şi pentru ca să ajungi acolo trebuie să ai anumite calităţi. Ion Ababii este un profesionist și onest și nu a făcut parte din Partidul Comuniștilor, chiar dacă a fost ministru în Guvernul Tarlev”, așa i-a lăudat premierul Vlad Filat pe cei doi candidați la funcția de șef al statului în cadrul unei emisiuni din seara zilei de ieri de la Moldova 1.

Parlamentul urma să se convoace la ora 11.00 în ședință plenară, dar ședința a fost amânată pentru ora 13.00 fără să fie anunțat motivul. În dimineața zilei, a avut loc o ședință cu ușile închise în format lărgit a alianței de guvernământ și alta a celor trei lideri ai coaliției. Cele două ședințe au urmat unei discuții tete-a-tete între liderul liberal Mihai Ghimpu și cel al PLDM, Vlad Filat. După ședință, cei doi lideri au refuzat să facă declarații de presă.

Ieri, Legislativul nu a stabilit data alegerii preşedintelui, deşi democraţii şi liberal-democraţii conveniseră asupra a două candidaturi pentru funcţia de preşedinte. Liberalii insistă ca data alegerilor să fie stabilită doar după ce va  fi desemnat un singur candidat.

Sursa: reana.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: