Utilizatori de Facebook: Soluția lui Ghimpu este mai bună!

Soluția lui Mihai Ghimpu pentru alegerea președintelui este mai apreciată de membrii comunității Facebook din Moldova, care au votat în cadrul DEZBATERILOR lansate de unimedia săptămâna trecută.

Raportul voturilor este 85 la 15 în favoarea poziției exprimate de Partidul Liberal. Formațiunea condusă de Mihai Ghimpu declară că întâi trebuie agreată o candidatură care va acumula 61 de voturi pentru ca să fie ales președinte, iar ulterior trebuie stabilită data alegerilor. De cealaltă parte, PLDM, PD și „grupul Dodon” pledează ca pe data de 15 martie să se desfășoare primul tur al alegerilor președintelui. Potrivit lor, până atunci ar urma să fie identificați și candidații.

Vedeți mai multe opinii PRO și CONTRA

Comentarii care susțin poziția PL:
1. Cum poți numi data alegerii presedintelui, dar sa nu ai inca canditatul? Logica e simpla, Dodon vrea sa-l impuna pe Ghimpu sa voteze un candidat prorus, sau cel putin loial lor si nu interesului national.

2. Nu va incurca nimeni sa anuntati posiblilii candidati si imediat dupa anuntul facut, sa fie fixata ziua alegerilor. PL are dreptate in aceasta privinta.

3. In ianuarie a fost exact la fel, a fost si o tentativa esuata de alegerea sefului statului. Acum, oare, nu depinde cine va fi candidat? Daca va fi Lupu – nu va fi acelasi rezultat? Daca va fi unul propus de Dodon – acelasi rezultat, nu va fi votat. Si care e rostul de a fixa data acum? Mai intai candidatul, apoi data.

4. Daca Filat, Dodon si Lupu vor numaidecat sa-si puna un termen ca reper, de ce nu stabilesc o data pana cand sunt obligati sa identifice candidatul?

Comentarii care susțin poziția PLDM, PD, PSRM:

1. De numit data alegerilor, de iesit cu candidati care nu o sa fie votati in ambele tururi si de dizolvat acest parlament, sa avem alegeri anticipate.

2. Daca va fi numita data alegerii, vor fi nevoiti sa-l aleaga! Pro deciziei de a numi data alegerilor!

3. Cred ca intr-adevar aceasta solutie e cea mai buna pentru ca daca nu se propune o anumita data pentru alegeri, toti vor sta cu „mainile in san”, asteptind ca cineva sa dea un termen pentru alegerea sefului statului. Sunt de acord cu domnul Filat.

Soluția Partidului Liberal: Întâi trebuie să decidem cine este candidatul care va întruni 61 de voturi pentru a fi ales președinte. Astfel, reducem riscul alegerilor anticipate și revenirea PCRM la guvernare

Soluția agreată de PLDM, PD, PSRM: Întâi trebuie să decidem data alegerilor președintelui. Acest lucru va impulsiona partidele politice să poarte negocieri mai activ și să identifice candidatul potrivit pentru ca acesta să fie votat.

sursa: unimedia.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: