Dacă vom fi presați, noi vom reveni la acordul AIE

Președintele Parlamentului Marian Lupu a încercat din nou în ședința de vineri, 17 februarie, să supună votului proiectul de lege care prevede alegerea șefului statului pe 15 martie, însă  grupul parlamentar al PL a declarat că rămâne pe aceeași poziție – mai întâi candidatul care va avea sprijinul a 61 de deputați, apoi data alegerilor prezidențiale.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a încercat să-i convingă pe liberali să voteze data alegerilor prezidențiale joia viitoare, însă depuații PL s-au arătat de neclintit. „Vom vota data alegerilor doar atunci când vom avea candidat. Asta nu înseamnă că va fi joia viitoare, timp avem. Candidatul va fi garanția că nu vom avea alegeri anticipate. Dacă vom mai fi presați, noi putem să ne răzgândim și să revenim la acord”, a declarat Mihai Ghimpu.

La rândul său, președintele Parlamentului Marian Lupu a declarat că va încerca să-i reunească astăzi în ședință pe liderii AIE pentru a conveni asupra unei candidaturi la funcția de președinte al țării. ,,Reperul a fost indicat – 15 martie și trebuie respectat. Dacă se va încerca tergiversarea acestui proces, atunci voi forța nota. Mai puțin contează ce fel de metodă voi folosi, contează rezultatul”, a spus Marian Lupu.  ,,Nota poţi s-o forţezi doar când cânţi la saxofon”, a spus în replică Mihai Ghimpu.

ARENA reamintește că liderul PL a anunțat acum o săptămână că nu mai pretinde la funcția de președinte al Parlamentului, așa cum prevede acordul AIE, și că formațiunea sa își retrage dreptul de a propune candidați la președinție. Ieri, deputații liberali au părăsit sala de ședință în semn de nemulțimire față de propunerea lui Marian Lupu de a stabili data alegerilor prezidențiale pe 15 martie. Deputații comuniști continuă să boicoteze ședințele Parlamentului.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: