Mihai Ghimpu către colegii din AIE: ,,Noi vrem președinte, dar nu ne șantajați”

Mihai Ghimpu susține că decizia de astăzi a fracțiunii liberale de a părăsi sala de ședințe este una motivată, întrucât ceilalți colegi din AIE nu se pot înțelege asupra candidaturii la funcția de președinte. La rândul lor, liderii fracțiunilor PLDM și PDM și-au exprimat regretul că s-a ajuns la această situație.

,,Noi nu avem ambiții, am făcut totul că să existe această alianță. Cum poate fi numită data alegerilor, dacă nu există un candidat? Ce-i așa de greu de discutat un candidat. Noi suntem pentru alegerea președintelui, numai nu ne șantajați. Noi nu vrem să călcăm și în greblă, și în lopată”, a declarat Mihai Ghimpu presei, după ce a părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a spus că-i pare rău pentru această situație și speră că până săptămâna viitoare se vor calma spiritele. ,,Vom fi nevoiți să răbdăm o săptămână, dar va fi o răbdare forțată”, a spus președintele democrat.

,,Regretăm că astăzi nu s-a putut stabili data alegerii șefului statului, dar nu ne pierdem optimismul. În zilele următoare, vom reuși să ajungem la un consens cu colegii noștri din PL pentru a avea o decizie comună. Vom propune setul de candidați, până se va găsi cel care va împăca și partidul liberal”, a declarat președintele grupului parlamentar al PLDM, Valeriu Streleț, fără să precizeze cine face parte din lista de candidați.

La rândul său, Igor Dodon a declarat că s-a creat o situație interesantă în Paralment și că se așteapă ca PL, la fel ca și PCRM să iasă în Piața Marii Adunări Naționale să protesteze. ,,Observ că cele două formațiuni au din ce în ce mai multe în comun. Nu m-aș mira că și PL va ieși la grevă în PMAN, numai că nu știu cu ce fel de lozinci”, a spus liderul socialiștilor, Igor Dodon. Fostul comunist a mai spus că  nu poate să propună o candidatura, pentru că deputații din AIE vor spune: ”Dodon are planuri sau vrea ceva să mutească (n.r. să tulbure apele)”.

În ședința de astăzi a Parlamentului, Marian Lupu a propus ca pe 15 martie să fie organizat un nou scrutin pentru alegerile prezidențiale, însă fracțiunea PL a propus să mai aștepte încă o săptămână cu stabilirea datei alegerei șefului statului, întrucât nu a fost identificată nicio candidatură. Propunerea nu a fost acceptată de colegii din AIE, iar în replică deputații liberali au părăsit sala de ședințe.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: