PL propune: Litigiile economice să fie examinate în instanțele de fond

Partidul Liberal (PL) se conformează hotărârii Curții Constituționale privind menținerea judecătoriilor economice, dar pe de altă parte vrea să limiteze competențele magistarților care vor activa în cadrul acestor instanțe. Fruntașii liberali au prezentat în cadrul unei conferințe de presă de luni, 13 februarie, conceptul unui proiect de lege care prevede modificarea Codului Procedurii Civile, astfel încât litigiile economice să fie examinate în instanțele de fond.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că acest concept de modificare a Codului Procedurii Civile a fost discutat în cadrul ședinței Alianței și a fost acceptat de toți colegii, iar în viitorul apropiat urmează să fie dezbătut în Parlament.

,,Prin acest  proiect de lege ne  vom conform pe de o parte deciziei Curţii Constituţionale, dar, pe de altă parte, vom  duce la bun sfârşit eliminarea judecătoriilor economice. Instanțele economice sunt mărul discordiei, aici se învârt banii, de aceea noi venim cu propunerea de a lua din competențele lor, astfel încât litigiile economice să fie examinate în instanțele de fond, iar oamenii să nu mai fie nevoiți să alerge din alte localități la Chișinău”, a declarat Mihai Ghimpu.

ARENA reamintește că magistrații de la Curtea Constituțională au decis joi, 9 februarie, neconstituțională Legea privind lichidarea instanţelor economice. Decizia a fost luată în lipsa președintelui CC, Alexandru Tănase, care a fost recuzat la solicitarea a unui grup de deputaţi comunişti, autori ai sesizării. Ulterior, Alexandru Tănase a scris pe blogul său, că valoarea acestei hotărâri este egală cu zero, iar instanțele economice oricum vor fi lichidate.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: