Mihai Ghimpu: PL schimbă tactica

Partidul Liberal renunţă la funcţia de preşedinte al Parlamentului, dar şi la dreptul de a propune candidatul la funcţie de preşedinte al ţării, a declarat luni, 13 februarie, la o conferință de presă liderul formațiunii, Mihai Ghimpu. Președintele liberal susține că celelate două partide din alianţă ar fi jucat pe la spatele PL, iar din acest motiv schimbă tactica în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană.

,,PL a obosit de jocurile pe la spate. Am hotărât în cadrul Biroului Politic al partidului să nu mai acceptăm aceste jocuri. Rămânem în alianță, dar vom schimba tactica și nu vom mai apăra alianța așa cum am făcut până acum”, a declarat Mihai Ghimpu.

Chiar dacă și-a retras dreptul de a înainta un candidat la funcția de președinte, Mihai Ghimpu susține că formațiunea sa nu va vota oricare candidat propus de celelate două componente ale AIE împreună cu grupul Dodon. „Grupul Dodon” nu poate rămâne în afara răspunderii, dacă pui condiţii atunci trebuie să porţi răspundere. Dodon va purta răspundere faţă de toate partidele AIE dacă preşedintele nu va fi ales.

În ceea ce privește candidatul la președinție, Mihai Ghimpu susține că  ,,trebuie să fie unul bun, dar nu o ,,matrioșcă”. Vom respinge candidaturile, dacă nu se va găsi una pe potrivă. Avem timp, nu ne grăbim”, a menționat Mihai Ghimpu, adăugând că grupul PL din Parlament nu va vota pentru stabilirea datei alegerei șefului statului dacă nu se va conveni asupra unui candidat.

Totodată, liderul PL a ținut să precizeze că știa încă de la începutul constiturii AIE 2 că nu va deveni președintele Parlamentului. ,,Apropo de Ghimpu, eu știam de la început că nu voi deveni speaker. Cunosc poziția Moscovei și a moldovenilor care ajung la putere, iar referendumul a fost un joc, dar am vrut să văd tot tabloul”, a mai spus Mihai Ghimpu.

ARENA reamintește că liderii AIE au anunţat vineri că renunţă pentru moment la referendumul constituţional şi vor identifica un candidat neafiliat la funcţia de preşedinte care să fie susţinut şi de grupul condus de Igor Dodon. Data alegerilor urmează să fie stabilită joi, în prima ședință a Parlamentului din sesiunea primăvară-vară.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: