Mihai Ghimpu propune: Vlad Filat – preşedinte, Vladimir Voronin – premier

După îndelungate meditaţii, liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu a ajuns la concluzia că pentru depăşirea crizei actuale, Vlad Filat trebuie să devină preşedinte, iar Vladimir Voronin să ocupe funcţia de premier. Propunerea a fost făcută în seara zilei de luni, 5 februarie, în cadrul emisiunii ,,Replica” de la Prime.

,,M-am tot gândit şi am găsit soluţia – să oferim comuniştilor Guvernul, să demonstreze lumii că pot guverna. Oleg Reidman poate să fie ministrul economiei, numai că nu cunoaşte limba română, Mark Tkaciuk – să asigure populaţia cu pensii şi salarii, iar Vladimir Voronin dacă e mai deştept – să fie prim-ministru”, a declarat Mihai Ghimpu.

În această situaţie, preşedintele liberal susţine că funcţia de preşedinte va reveni liderului PLDM, Vlad Filat. ,,Eu sunt gata să rămân fără funcţii”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Liderul PL a declarat că aceasta este poziţia oficială a formaţiunii pe care o conduce şi va fi propusă spre dezbatere în cadrul şedinţei Alianţei pentru Integrare Europeană.

În ceea ce priveşte referendumul constituţional, Mihai Ghimpu a declarat că săptămâna aceasta ,,se va pune capacul”. ,,Dacă unu vrea şi doi nu vor, atunci vom renunţa la această idee, cu toate că referendumul este în continuare cea mai bună soluţie. Dacă renunţăm la referendum, înseamnă încă o încercare de alege preşedintele în Parlament, ceea ce nu se va întâmpla şi vom avea alegeri anticipate”, a mai spus liderul PL.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: