Familia Ghimpu: profit zero din afaceri

Deputatul și liderul Partidului Liberal (PL) a câștigat în 2011 împreună cu soția sa peste 200 de mii de lei de la locul de muncă de bază. Deși deține o treime din S.R.L. ,,Eurosim”, se pare că afacerea nu a mers bine anul trecut. În declarația pe venit, Mihai Ghimpu a indicat profit zero.

Potrivit declarației de venit, familia Ghimpu a obținut anul trecut de la locul de muncă 205.692 de mii de lei și 18.408 de lei din indemnizații, premii și pensii. Mihai Ghimpu a mai declarat un apartament cu suprafața 63,1 metri pătrați, estimat la 875.000 de lei și un Mercedes, estimat la 140.000 de lei. Aceeași locuință și autoturism au fost indicate și în declarația pe anul 2010.

Dacă în anul 2010, afacerea cu produse petroliere ,,Eurosim” i-a adus președintelui liberal jumătate de milion de lei, anul trecut se pare că afacerea nu a fost prosperă. În declarația de avere, Mihai Ghimpu a indicat profit zero.

Comisia Centrală de Control se reunește joi, 2 februarie, în ședință pentru a verifica autenticitatea și veridicitatea declarațiilor de  venit depuse recent de demnitarii de stat. Legea privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii prevede ca demnitarii să-şi actualizeze declaraţia până la 30 ianuarie anul curent. Sub incidența acestei legi cad preşedintele Republicii Moldova, deputaţi, membrii ai Guvernului, preşedintele Curţii Constituţionale, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, procurorul general, preşedintele Curţii de Conturi, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, primarii din oraşe, sate (comune) şi preşedinţii consiliilor raionale.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: