,,Ceea ce spune unul, că avem 62 de mandate necomuniste, să-i spună lui popa”

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu admite că președintele Republicii Moldova ar putea fi ales fără votul liberalilor. ,,Dacă doresc, da. Dar ceea ce spune unul, că avem 62 de mandate necomuniste, să-i spună lui popa. Dacă el crede că are 62, să facă automat minus 12. Nu poate vorbi nimeni în numele Partidului Liberal. Astea nu-s 62 anticomuniste. Astea-s 62 pe care vrea unul să le folosească şi să rezolve problemele cum vrea el”, a declarat Mihai Ghimpu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Mihai Ghimpu a subliniat că formațiunea sa nu va merge niciodată să aleagă un preşedinte cu Dodon, ,,fiindcă Dodon va accepta un candidat de stânga, antiromân, antirepublică, prorus. Şi noi nu pentru asta luptăm. Noi facem totul şi răbdăm ca să mergem înainte. Dar când o să ajungă funia la par, s-a terminat. Cel care vrea să strângă pe cineva la par, va nimeri singur în laţul parului. Noi n-o să admitem, cu votul Partidului Liberal, să aducem la putere comuniştii, să întoarcem cursul european al Republicii Moldova spre Asia sau nu ştiu cum. Dacă renunţăm la referendum, asta înseamnă sfîrşitul Alianţei şi nu numai al Alianţei. Vor veni comuniştii încă pe mulţi ani înainte. Sau vor aduce nişte sateliţi şi atunci nu se ştie cine şi unde va sta”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul liberal a reiterat că formațiunea sa optează pentru organizarea referendumului, iar în cazul când se va renunța la plebiscitul planificat pentru luna aprilie, atunci Alianța pentru Integrare Europeană riscă să fie destrămată. ,,Acum e important să depăşim criza. Da asta înseamnă nu numai alegerea preşedintelui, dar şi menţinerea majorităţii parlamentare. Noi am fost şi rămînem pentru asta. În cazul în care cineva va renunţa, înseamnă că gata, paharul s-a umplut. Noi n-o să mai tolerăm…”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

„Eu nu o să comentez spunerile colegului meu, domnului Ghimpu. Pornesc de la premiza că noi discutăm în Parlament, şi nu doar în Parlament, având această responsabilitate vis-a-vis de soarta ţării, nu interesul unui partid sau al unui politician”, a declarat în replică liderul Vlad Filat pentru acceași sursă.

„Fără voturile liberalilor suntem în impas, fără voturile Partidului Democrat suntem în impas, fără voturile celor trei deputaţi din grupul Dodon suntem în impas, dar şi fără voturile Partidului Liberal-Democart din Moldova suntem în impas. De aceea eu cred că această abordare este una vicioasă. Noi trebuie să calmăm spiritele. Până o să ajungem să identificăm candidatura la preşedinte trebuie să avem o situaţie în care toţi actorii implicaţi în acest proces să conştientizeze realitatea”, a mai spus Vlad Filat.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: