Ghimpu consideră că PCRM trișează și dorește alegeri anticipate

După ce reprezentanții celor 4 formațiuni parlamentare s-au întâlnit la inițiativa Partidului Comuniștilor pentru a discuta despre posibilele căi de a depăși criza politică, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu în continuare consideră că PCRM dorește alegeri anticipate.

„Rolul opoziției în alegerea președintelui țării este esențial și doresc ca dialogul cu PCRM să dea un rezultat. Însă nu poți să alegi șeful statului distrugând majoritatea parlamentară, adică Alianța pentru Integrare Europeană. Mă tem că Partidul Comuniștilor nu vrea să fie ales președintele țării, au inițiat discuții ca să nu cadă pe ei vina pentru alegerile anticipate”, a enunțat Ghimpu în cadrul unei emisiuni la TV7.

Totodată, liberalul așteaptă ca PCRM să vină cu propuneri pentru depășirea crizei politice. „Alianța are 59 de mandate și fără votul opoziției nu putem alege șeful statului, așteptăm răspunsul comuniștilor”, a menționat sursa.

Cât despre voturile socialiștilor, Ghimpu a spus că Igor Dodon nu se diferă de comuniști. „Cum poți să vii cu trei voturi și să înaintezi un candidat? Lasă să mai schieze vreo două zile și să se gândească bine. Dacă nu votează, PSRM nu va intra în Parlament”, a remarcat liderul PL.

Amintim că alegerile prezidențiale repetate urmează să aibă loc pe 15 ianuarie, iar candidaţii se pot înscrie în cursă până pe 12 ianuarie. Până în prezent, însă, niciun doritor nu a fot înregistrat. Tot pe 12 ianurie, Curtea Constituţională va examina sesizarea deputatului Mihai Godea, privind legalitatea scrutinului din 16 decembrie. De decizia Curţii depinde dacă vom avea alegeri repetate sau din nou, turul I de scrutin.

Sursa: unimeda.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: