Demers oficial privind rechemarea Ambasadorului Federaţiei Ruse Valeri Kuzmin

Luni, 9 ianuarie, preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a adresat Ministerului moldovean de Externe (MAEIE) un demers oficial prin care “solicită cu insistenţă” întreprinderea demersurilor necesare pe lângă Ministerul de Externe al Federației Ruse pentru rechemarea din funcţie a ambasadorului Valeri Kuzmin.

“Activitatea diplomatului trezește nemulțumiri generale și aduce grave prejudicii relaţiilor dintre Republica Moldova şi Federația Rusă”, argumentează, între altele, preşedintele PL.

“Atitudinile publice adoptate de ambasadorul Kuzmin reprezintă, în general, o emanaţie anacronică a defunctului imperialism sovietic, fapt cu atât mai regretabil cu cât acestea au devenit în ultima perioadă tot mai numeroase şi mai agasante prin dispreţul afişat faţă de cetăţenii Republicii Moldova”, mai desprindem din textul demersului.

Sursa: elldor.info

Demersul Preşedintelui PL Mihai Ghimpu către Ministrul Afacerilor Externe privind rechemarea ambasadorului rus Valeri Kuzmin

Stimate Domnule Ministru Iurie LEANCĂ,

Partidul Liberal solicită cu insistenţă Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene să întreprindă demersurile necesare pe lângă Ministerul de Externe al Federației Ruse pentru rechemarea din funcţie a Ambasadorului rus Valeri Kuzmin.

Activitatea diplomatului trezește nemulțumiri generale și aduce grave prejudicii relaţiilor dintre Republica Moldova şi Federația Rusă. Partidul Liberal a organizat ieri, 5 ianuarie 2012, o conferinţă de presă în care şi-a expus poziția, făcând publică şi o declarație în acest sens. În document se arată că Partidul Liberal condamnă declaraţiile ambasadorului rus Valeri Kuzmin, făcute în legătură cu uciderea cetăţeanului Republicii Moldova V. Pisari de către pacificatorii ruşi, şi le consideră că au fost lansate în scop de denigrare a victimei şi de dezinformare a opiniei publice. Partidul Liberal califică declaraţiile respectivului ambasador de-a dreptul indecente, insultătoare pentru ţara-gazdă şi neconforme cu statutul său diplomatic.

Totodată, Partidul Liberal apreciază că abordările şi atitudinile publice adoptate de ambasadorul Kuzmin reprezintă, în general, o emanaţie anacronică a defunctului imperialism sovietic, fapt cu atât mai regretabil cu cât acestea au devenit în ultima perioadă tot mai numeroase şi mai agasante prin dispreţul afişat faţă de cetăţenii Republicii Moldova.

Stimate Domnule Ministru,
Rugăm respectuos să interveniți pentru rechemarea cât mai grabnică a Ambasadorului rus Valeri Kuzmin.

Cu respect,
Mihai GHIMPU,
Președintele Partidului Liberal,
Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Sursa: pl.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: