Mihai Ghimpu: Trebuie să clarificăm dacă Marian Lupu a renunțat pentru totdeauna la funcția de președinte

Deși s-a așteptat ca liderul PDM, Marian Lupu să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale, liderul PL, Mihai Ghimpu nu este sigur ca acest gest a fost făcut pentru totdeauna sau doar pentru alegerile care urmează să aibă loc pe 15 ianuarie.

,,Trebuie să clarificăm dacă Marian Lupu a renunțat pentru totdeauna pentru funcția de președinte sau doar pentru alegerile din 15 ianuarie”, a declarat pentru presă Mihai Ghimpu în după-amiaza zilei de joi, 29 decembrie. Liderul liberal admite ca acordul AIE ar putea fi schimbat, doar dacă va fi păstrată alianța. În context, Mihai Ghimpu a amintit situația anului 2009, când deținea funcția de președinte interimar al Republicii Moldova și președinte al Parlamentului, iar Vlad Filat deținea funcția de prim-ministru. ,,Acum s-a repetat aceeași poveste. Credeți-mă, dacă s-ar fi insistat să mergem strict pe acord, nu era nici omenște, nici câștig politic”, a subliniat Mihai Ghimpu.

De asemenea, liderul PL admite că actualul premier, liderul PLDM, Vlad Filat ar putea candida la funcția de președinte, însă candidatura sa urmează a fi discutată. ,,Sunt importante aceste funcții, pentru că fără ele nu poți promova actul guvernării, dar degeaba le ai, dacă nu simți pământul și oamenii”, a mai spus Mihai Ghimpu.

În cazul în care până la 15 ianuarie nu se înregistrează niciun candidat, liderul liberal a spus că Parlamentul mai are la dispoziție încă o lună pentru a identifica candidaturi la funcția de președinte al țării. ,,Timp avem, rămâne să discutăm și să avem voință politică”, a conchis Mihai Ghimpu.

ARENA reamintește că liderul PDM, Marian Lupu a anunţat ieri că nu va mai candida la alegerile repetate din 15 ianuarie. Președintele interimar și-a motivat decizia prin faptul că retragerea sa va oferi noi oportunități de depășire a crizei politice. În cadrul alegerilor din 16 decembrie, Marian Lupu a acumulat 58 de voturi, insuficiente pentru a deveni președinte.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: