PL: Sentința de achitare în dosarul lui Papuc și Botnari este o sfidare a justiției și o nedreptate

Partidul Liberal (PL) condamnă sentința de achitare pronunțată de Judecătoria Centru în dosarele ex-ministrului de interne Gheorghe Papuc și fostului comisar-șef al Municipiului Chișinău Vladimir Botnari și o consideră drept un act de sfidare a justiției și o nedreptate la adresa victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, a declarat pentru presă că decizia de astăzi a Judecătoriei Centru demonstrează că Republica Moldova are grave probleme la capitolul justiție. ,,Fie că procuratura nu a prezentat suficiente probe, fie că instanța a ignorat probele procurorilor, urmează să vedem ce va decide instanța superioară. Nu poate rămâne o nedreptate lăsată la discreția celor care dirijează din umbră procesele judiciare”, a spus președintele liberal. Mihai Ghimpu este optimist și crede că instanța superioară va lua o decizie corectă, iar cei ce se fac vinovați de moartea lui Valeriu Boboc și de maltratarea a sute de tineri în cadrul evenimentelor din 7 aprilie, 2009, vor fi pedepsiți.

Partidul Liberal consideră că ,,evenimentele din ultima perioadă demonstrează cu pregnanță necesitatea unor reforme profunde în întreg sistemul organelor de drept, în conformitate cu standardele europene în materie, pentru desprinderea definitivă de practicile sistemului comunist totalitar”.

ARENA reamintește că Judecătoria Centru a decis joi, 29 decembrie, să-i achite pe fostul ministru de interne, Gheorghe Papuc, şi fostul comisar general de poliţie, Vladimir Botnari, în dosarul în care au fost învinuiţi de procurori de neglijenţă în serviciu în cadrul evenimentelor din aprilie 2009.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: