Mihai Ghimpu: Eu am avut dreptate, asul meu este cea mai bună soluție

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu susține că gestul lui Marian Lupu de a renunța la candidatura sa la funcția de șef al statului va tergiversa și mai mult deblocarea crizei politice. ,,Trebuie să vedem cine va candida la alegerile repetate, pentru că nu este atât de simplu. În cazul în care nu se înregistrează niciun candidat până pe data de 15 ianuarie, alegerile ar putea avea loc în februarie”, a declarat Mihai Ghimpu pentru Publika TV.

Liderul liberal este de părere că cea mai bună soluție pentru depășirea crizei politice este modificarea Constituției, pentru a se evita pe viitor bătăi de cap când va fi ales președintele. ,,Singura șansă este asul din mâneca lui Ghimpu – modificarea Constituției. Deși analiștii spun că este o procedura de durată, totuși eu am avut dreptate, aceasta este cea mai bună soluție”, a spus Mihai Ghimpu.

Președintele PL a mai spus că formațiunea sa ar putea înainta condiții în cadrul Alianței pentru Integrarea Europeană pentru alegerea președintelui țării, fără a preciza care ar fi aceste condiții.

ARENA precizează că liderul PDM, Marian Lupu, care anterior declarase că va candida la turul doi al alegerilor prezidențiale, a anunțat astăzi că renunță la candidatura sa. Parlamentul a decis ca alegerile repetate prezidențiale vor avea loc pe data de 15 ianuarie, după ce la primul tur singurul candidat înregistrat în cursă, Marian Lupu, a acumulat 58 de voturi, insuficiente pentru a deveni președinte.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: