Mihai Ghimpu: ”Dacă nu sesizau comuniștii Curtea Constituțională, atunci o făceau liberalii”

Dacă nu sesizau comuniștii Curtea Constituțională, atunci Înalta Curte era sesizată de liberali”. O afirmație în acest sens a fost făcută joi, 22 decembrie, de liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care s-a referit la decizia Curții Consitituționale de a declara neconstituțională angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului în cazul atacurilor raider.

Liderul liberal a spus că a știut din start despre faptul că Guvernul a încălcat procedura legală atunci, când și-a asumat răspundea în fața Parlamentului și a aprobat măsurile anti-raider din sistemul bancar. ” Am tăcut atunci pentru a nu fi învinuiți că nu susținem Alianța”, a spus Mihai Ghimpu.

Președintele Partidului Liberal a salutat decizia Curții Constituționale și a spus că aceasta a pus capăt unei tentative de a constitui un precedent în acest sens. ”Slavă Domunului, că a fost luată decizie, pentru că în caz contrar în Republica Moldova nu ar fi fost nevoie de Parlament și de președinte”, a menționat Mihai Ghimpu.

ARENA precizează că astăzi Curtea Constituțională a constatat că Guvernul a încălcat procedura legală atunci, când și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului și a aprobat măsurile anti-raider din sistemul bancar. Potrivit magistraților, Guvernul a adoptat măsurile anti-raider și și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, tocmai în timpul vacanței parlamentare, iar modalitatea în care Guvernul a făcut uz de această procedură a lipsit Parlamentul de controlul asupra unor astfel de măsuri excepţionale.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: