Mihai Ghimpu a declarat că formaţiunea sa va susţine şi în continuare pe candidatul AIE, Marian Lupu

Deşi nu a adunat voturile necesare pentru a ajunge în fotoliul de preşedinte,  Marian Lupu este gata să candideze şi la alegerile repetate. Anunţul a fost făcut după şedinţa specială a Parlamentului de vineri, 16 decembrie, dar care l-a uimit pe premierul şi liderul PLDM Vlad Filat.

,,Eu consider că avem o construcţie bazată pe un acord politic şi trebuie să fie în continuare viabilă şi din acest motiv voi candida şi la alegerile repetate”, a declarat Marian Lupu. Întrebat unde sunt voturile despre care declara anterior că le va obţine, candidatul la preşedinţie a spus că cei care nu s-au prezentat la şedinţa specială a Parlamentului au stat undeva închişi şi ţinuţi cu forţa şi nu şi-au putut exercita dreptul la vot. ,,Vom ţine cont de această situaţie pe viitor”, a spus Marian Lupu. 

Vestea că Marian Lupu va candida din nou l-a uimit pe liderul PLDM: ,,Eu acum am auzit că domnul Lupu va candida la alegerile repetate. Noi am semnat acea anexă vizavi de ziua de astăzi, iar pentru viitor, urmează să comunicăm”. Totodată, Vlad Filat a subliniat că ,,următorul scrutin va întruni condiţiile necesare, adică vor fi asigurate toate voturile pentru a fi ales preşedintele”. 

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că formaţiunea sa va susţine şi în continuare pe candidatul AIE, Marian Lupu. ,,Sper că la alegerile repetate, deputaţii vor da dovadă de mai multă responsabilitate, pentru că se va decide dacă Parlamentul se va dizolva sau nu”, a declarat Mihai Ghimpu.

În cadrul scrutinului de vineri, 16 decembrie, 58 de deputaţi au votat pentru candidatura lui Marian Lupu la funcţia de şef al statului. Trei voturi au fost exprimate împotrivă, iar un buletin a fost declarat nevalabil. Deputaţii comunişti au refuzat să se prezinte la şedinţa specială, calificând aceste alegeri drept o farsă. În aceste condiţii, Parlamentul urmează să stabilească data alegerilor repetate în cel mult 30 de zile de la primul scutin.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: