Chirtoacă – calea de rezervă a PL, dacă AIE se compromite

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, spune că îşi doreşte alegerea şefului statului pe 16 decembrie şi nu din al doilea tur. Asta pentru că atunci nimic nu va mai fi sigur, iar alegerile anticipate sunt inevitabile. Despre aceasta, Ghimpu a vorbit în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chişinău.

Totodată, sursa a spus că, chiar dacă şi coaliţia de guvernare se destramă şi se compromite, PL are un as în mânecă. „Vă spun un secret. Este vorba de Dorin Chirtoacă. Dacă AIE se compromite, vreau ca Dorin Chirtoacă să rămână de rezervă. Nu ca să câştige el sau PL, dar ca să câştige cetăţenii R. Moldova. El este cel care a deschis calea spre democraţie şi o va continua”, a mai spus preşedintele PL în intervenţia sa.

Acesta a vorbit şi despre şefia Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), care urmează să revină Partidului Liberal. „Gheorghe Mihai a fost un director bun. A fost un om corect. Noi nu am vrut să-l schimbăm. Bănuiesc că această depolitizare este tocmai pentru ca PL să nu ia SIS-ul. Cum dle să-ţi asumi guvernarea fără a avea o instituţie de forţă. Vom reveni la această chestiune, nu vom ceda. Nu avem de gând să-l politizăm, dar să-l reformăm”, a mai spus acesta.

Sursa: unimedia.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: