Replici în Parlament: Comuniștii la păscut curci

Deputații, întruniți în ședință joi, 8 decembrie, au continuat replicile dure. Totul a început când deputatul PLDM, Maria Ciobanu a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu prilejul a 20 de ani de la destrămărea URSS, iar deputatul comunist Sergiu Stati a solicitat din nou retragrea ambasadorului de la București, Iurie Reniță, pentru că s-a declarat român și ar distruge statalitatea Republicii Moldova.

,,Această nu este crimă și nici infracțiune. Cunoaștem politica, ideologia comunistă, iar atunci când cineva promovează acest stat, ei operează cu invenții. Îi îndemn să se liniștească și să recunoască adevărul istoric, iar dacă nu le place istoria, să se ducă să pască curcile pe undeva”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

În replică, Sergiu Stati a spus că apreciază românii din România, dar nu-i plac ,,persoanele din Republica Moldova, care peste noapte s-au făcut români, în special unii deputați din Parlament. În ceea ce privește cine și unde să pască, dacă nu era URSS, aveați să învârtiți coada vacii undeva pe la Colonița ”.

Deputatul liberal Gheorghe Brega a intervenit și el, spunând că ,,nu s-a transformat în român, ci este român din născare”, iar colegul său Valeriu Munteanu a calificat declarațiile deputatului comunist Sergiu Stati drept xenofobe și i-a solicitat scuze sau să părăsească sala de ședințe ,,pentru a aerisi Parlamentul”.

Replicile au încetat la solicitarea președintele Parlamentului, Marian Lupu, care a îndemnat deputații să se conducă după principiul ,,autoidentificare și unitate prin diversitate”. Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a încercat și el să împace cele două tabere: „Ne e greu să stăm între românii din stânga și moldovenii din dreapta. Faceți aceste dezbateri la începutul și sfârșitul sesiunii ca să putem să lucrăm”.

ARENA reamintește că deputații liberali și deputații comuniști s-au contrazis și în cadrul ședinței Parlamentului pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: