Pe 16 decembrie va fi ales Președintele Republicii Moldova. PDM va ruga PL și PLDM să semneze pentru candidatura lui Marian Lupu la șefia statului

PDM va apela la fracțiunile partenere – PL și PLDM – pentru colectarea semnăturilor de susținere a candidaturii lui Marian Lupu la șefia statului. ”PDM nu poate de sine stătător să propună candidatura pentru președinție, întrucât deține doar 15 de mandate în Parlament. Ar fi fost lipsit de logică și etică ca șă fiu și eu unul din semnatarii de susținere”, a menționat liderul PDM, Marian Lupu, duminică seara, 3 decembrie, la emisiunea ”Replica” de la Prime TV.

Liderul PDM, care potrivit acordului de constituire a Alianței pentru Integrarea Europeană este candidatul la funcția de șef al statului, a specificat că va solicita săptămâna curentă semnăturile de susținere a colegilor de Alianță și va trece examenul medical pentru obținerea certificatului necesar pentru dosar.

La aceeași emisune, Marian Lupu a relatat că va ruga respectuos deputaţii care vor participa la alegerea preşedintelui pe data de 16 decembrie să arate buletinul de vot după ce vor ieşi din cabină, ”pentru a demonstra care sunt parlamentarii care doresc să depăşească criza politică din republică ”.

„Vom solicita respectuos ca fiecare deputat să arate buletinul de vot. Nu este niciun punct în Constituţie care să menționeze că cineva îi interzice deputatului să nu arate pentru cine a votat”, a menţionat Marian Lupu.

ARENA reamintește că la finele săptămânii trecute deputații au stabilit ziua de 16 decembrie drept o nouă dată pentru alegerea preşedintelui republicii. Inițial, data pentru alegerea șefului statului a fost stabilită 18 noiembrie, însă acestea nu au avut loc, pentru că în cursă nu s-a înregistrat niciun candidat. Potrivit legislației în vigoare, candidatul la fuincția de șef al statului trebuie să fie susținut de cel puțin 15 de deputați.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: