Nedumerirea lui Mihai Ghimpu: ,,De ce Filat a semnat declarație cu Smirnov”

Declarația comună semnată acum două zile la Bender de premierul Vlad Filat și liderul de la Tiraspol Igor Smirnov i-a trezit nedumeriri liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu. ,,Eu pricep în hârtii, dar nu înțeleg de ce Filat a semnat cu Smirnov această declarație, în calitate de cine au semnat unul și al doilea”, a declarat miercuri, 23 noiembrie, pentru presă președintele liberal, adăugând că ,,formatul 5+2 poate să funcționeze și fără semnătura lor”.

Mihai Ghimpu a spus că vrea să vadă cu adevărat ce conține această declarație comună și va solicita informații în acest sens. ,,Cine e Smirnov cu care să se semneze documente, ați mai văzut ca premierul să semneze documente cu vreun președinte de raion?”, s-a întrebat liderul PL.

Liderul PDM, Marian Lupu este și el nedumerit de vizita lui Vlad Filat la Tiraspol. Președintele interimar bănuiește că liderul PLDM ar avea interese ascunse cu Igor Smirnov. „Nu cunoaștem ce a stat la baza acestei întrevederi întrei cei doi oficiali exact acum. Probabil ține de runda de negocieri în formatul 5+2 sau există interese mai ascunse”, a spus Marian Lupu.

ARENA reamintește că premierul și liderul PLDM, Vlad Filat, a vizitat luni, 21 noiembrie, sediul misiunii OSCE din Bender, unde a avut o întâlnire cu Igor Smirnov. Cei doi oficiali au semnat o declarație comună care prevede ca prima rundă a negocierilor oficiale în format 5+2, va avea loc la Vilnius, la 30 noiembrie -1 decembrie, iar negocierile ulterioare în acest format va avea la bază un caracter permanent.

În aceeași declarație, se menționează că părțile se vor abține de la acțiuni ce vor tensiona situația în Zona de Securitate. De asemenea, se va continua lucrul asupra reluării circulației transportului marfar pe calea ferată și a interconexiunii telefoniei fixe între cele două maluri ale Nistrului, se va crea un grup de lucru de ocrotire a normelor de drept.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: