Liderul PL Mihai Ghimpu împlineşte, astăzi, 60 de ani

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu împlineşte, astăzi, 60 de ani. Preşedintele liberal a declarat presei după şedinţa Parlamentului de vineri, 18 noeimbrie, că ,,cel mai plăcut cadou de ziua sa va fi să vadă cetăţenii Republicii Moldova mulţumiţi de viaţă, că trăiesc într-un stat de drept şi democratic, că au ochii plini de fericire şi zâmbetul pe faţă”.

Mihai Ghimpu a refuzat să spună presei cum îşi va sărbători ziua de naştere. Anul trecut, când deţinea funcţia de preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu şi-a sărbătorit ziua de naştere la partid, ulterior la Reşedinţa de Stat, iar seara – la discotecă. Tinerii din Partidul Liberal au fost cei care au organizat cheful la discotecă şi tot ei i-au făcut cadou lui Mihai Ghimpu un tort de aproape 55 de kg.

Mihai Ghimpu s-a născut la 19 noiembrie 1951 în localitatea Coloniţa din municipiul Chişinău. După absolvirea studiilor medii la şcoala nr.1, or. Chişinău (actualmente Liceul “Gheorghe Asachi”) urmează Facultatea de Drept la Universitatea de Stat din Moldova. Din 1978 activează în calitate de jurist la diferite întreprinderi şi ca judecător al sectorului Râşcani din municipiul Chişinău. O dată cu proclamarea restructurării, se încadrează în Mişcarea de renaştere naţională, iar în 1989 devine unul din fondatorii Frontului Popular. Între anii 1990-1998 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi deţine funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Juridice. În 1998 este ales Preşedinte al Partidului Reformei, transformat în Partidul Liberal(PL) la Congresul II din 24 aprilie 2005.

La alegerile locale din 3 iunie 2007, Mihai Ghimpu devine consilier municipal şi preşedinte al fracţiunii PL în Consiliu Municipal Chişinău. La 11 noiembrie 2007 a fost ales Preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău, funcţie exercitată până în iunie 2008. Alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 îl readuce pe Mihai Ghimpu în legislativul Republicii Moldova pentru ca după alegerile anticipate din 29 iulie 2009 să participe la formarea coaliţiei majoritare din Parlament – Alianţa pentru Integrare Europeană. La 28 august 2009 este ales Preşedinte al Parlamentului, iar din 11 septembrie 2009 până la în decembrie, 2010, a asigurat interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova. Mihai Ghimpu este unchiul primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Sursa: arena.md


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: