Nu-i cereţi lui Ghimpu să cedeze!

Eu sunt şocat de nesimţirea pe care o au Lupu, Filat, Dodon, dar şi cei care apreciază gesturile acestora, când solicită retragerea lui Mihai Ghimpu de la aspiraţiile de a deveni Preşedintele Parlamentului. Adevărat, ei rămân pe poziţii indiferent de schimbări. Este clar că există două posibilităţi: Greceanâi Preşedinte al ţării, sau Dodon Preşedinte al Parlamentului. Chiar ne dorim ca cele 2 din 3 funcţii importante din stat să fie ocupate de ex comunişti? Şi n-am nimic cu comuniştii că-s şi ei oameni, dar în special cu individul ăsta periculos pe nume Dodon, care cu aceeaşi faţă mincinoasă de salvator ne-a şoptit acum câteva luni că “nimeni n-a falsificat Monitorul Oficial al României, că eu am o echipă profesionistă”.

Dragi prieteni, sau cei care mai aveţi şira spinării!

Ghimpu se ţine de acestă funcţie şi are tot dreptul să o facă. Dacă PL-ul nu va avea nici o funcţie importantă în următorii 3 ani atunci riscă să se prăbuşească sau chiar să dispară de pe scena politică. Este un lucru cât se poate de serios. Gafa irecuperabilă făcută de Ghimpu este că l-a ascuns pe Plahotniuc sub declaraţiile sale şi a încercat să îngroape cât se poate PLDM-ul. Impresia finală pe care o am, este că toţi ceilalţi lideri îl iau pe liderul PL drept ultimul retradat al scenei politice moldoveneşti.

Oricât nu doresc unii să recunoască, PL rămâne în continuare cel mai nepătat partid din Moldova, iar marginalizarea lui va duce şi mai mult la pierderea moralităţii şi verticalităţii noastre. Cel puţin liberaili n-au fost părăsiţi de 3 din cei 4 fondatori, n-au în listă Plahotniuci şi n-au privatizat hotele sau monopolizat sisteme.

Aveţi dreptul să-mi spuneţi că oamenii vor salarii pentru a achita căldura şi nu mofturi politice. Eu însă nu pot gândi cu stomacul.

Sursa: blog Andrei Fornea

3 răspunsuri to “Nu-i cereţi lui Ghimpu să cedeze!”

 1. Algor Grecu Says:

  Nu eam cere, caca in timp de 1 an afost presedintele parlamentului si atarii, si stat cu mina in buzunarulk lui Plohotniuc si sta in continuare.?
  Oare de ce nu spune el cinei Plohotniuc daca el e cinsiti si Moldovean dar nu Moldobou, sa spuna cine si cit fura si cit a furat din tara asta !! De ce nu spune Mihai Plohotniuc, de ce pe Voroninnul inchide la puscarie, parca ap[ornit dosare, au inchis, de ce tace? el crede ca poporul il mai crede, ca el spune la tv ca cinstit, ca ghimpu, povesti, lumea deja a vazut cinei Ghimpu, este un ticalos si un fricos, si un TRADATOR DE TARA si de Neam.
  Ghimpu va ajunge la canalizatia orasului Chisnau, deja este UN CRIMINAL, ca si Plohotniuc.
  Spune cinei rpietenul si iti spun cine esti.. PLOHOTNIUC-CRIMINAL,= GHIMPU CRIMINAL, asta este. din pacate team votat, dar mai bine ma CICAM PE BULETIN UN KIKAT MARE SI MOALE, am sa lupt pentru sau impotriva MAFIEI DIN AIE, mai speram dar e finish,

 2. Soliman Says:

  Domnu Fornea, gandesti pozitiv despre PL si M. Ghimpu, dar totusi numai pe jumatate. La argumentele dumitale se pot adauga si altele , foarte de luat in seama. In primul rand, fie din punct de vedere integrationist european, fie din apropirea puternica de Romania-tara mama a RM,stabilizarea polititca centrata pe pivotul politic PL ,ar debloca rapid calea schimbarilor economice benefice pentru buzunarul fiecaruia. Investitiile s-ar indrepta cu siguranta in proportie mult marita spre pustietatea saraciei mostenite de la comunismul clasic sau neo. Chestia e ca basarabenii sunt impregnati de comunisme ca de raie si boala asta se trateaza foarte greu. Asa ca ,dirijarea de bani europeni si roamanesti spre RM vor intarzia pana la inghetare in …proiect!! Ce zici atunci de perspectivele uniunii euroasiatice cu care va ademeneste Putin? De Filat ce sa mai zic?! El e gata convins ca de acolo vine raiul!! Conectare la sistemul energetic roamanesc? Conducta de gaze Ungheni -Iasi etc.? Ciu-ciu!!!

 3. « Nu-i cereţi lui Ghimpu să cedeze! Says:

  […] articol şi pe blogul lui Mihai Ghimpu Dodon, Filat, Ghimpu, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: