Grupul Dodon declară că va bloca alegerea lui Mihai Ghimpu în vreo poziţie cheie în stat

,,Grupul Dodon va încerca blocarea alegerii preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în vreo poziţie cheie în stat”, se arată într-un comunicat difuzat presei luni, 14 noiembrie, de fostul deputat comunist Igor Dodon. Acesta îl acuză pe liderul PL că ar fi unionist şi preocupat de funcţia de preşedinte al Parlamentului. Pe de altă parte, Igor Dodon susţine că grupul pe care îl reprezintă este gata să voteze un candidat apartinic, din afara Alianţei pentru Integrare Europeană, în vederea depăşirii crizei politice.

Grupul Dodon a propus candidatura Zinaidei Greceanîi pentru funcţia supremă din stat, însă această variantă a fost respinsă de liberali, care au amintit de rolul fostului prim-ministru în evenimentele din aprilie 2009. Potrivit înţelegerii iniţiale din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, aceasta ar urma să îl sprijine pe Marian Lupu pentru funcţia de preşedinte al ţării, urmând ca funcţia de preşedinte al Parlamentului să revină Partidului Liberal.

Mihai Ghimpu a declarat presei duminică, 13 noiembrie, că PLDM pregăteşte un proiect ascuns cu Igor Dodon, Zinaida Greceanâi şi Veronica Abraciuc, deputaţii care recent au părăsit rândurile PCRM. ,,De ce credeţi că s-au întâlnit Greceanâi, Dodon şi Filat la Bruxelles? Pentru a pune la cale aceste proiect ascuns. Dacă Marian Lupu va fi ales preşedinte, atunci se pune punct la toate trucurile lui Filat, iar dacă Greceanâi va fi aleasă preşedinte atunci ea va semna dispoziţiile lui Filat de a modifica componenţa Cabinetului de miniştri”, a spus Mihai Ghimpu. Deocamdată, declarațiile grupului Dodon nu au fost comentate de liderul PL.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: