Mihai Ghimpu dă de înţeles că Zinaida Greceanâi este candidatura promovată de Vlad Filat

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu susţine că PLDM pregăteşte un proiect ascuns cu Igor Dodon, Zinaida Greceanâi şi Veronica Abraciuc, deputaţii care recent au părăsit rândurile PCRM. Este vorba de înaintarea Zinaidei Greceanâii la funcţia de şef al statului pentru ca premierul Vlad Filat să poată efectua remanieri la Guvern.

,,De ce credeţi că s-au întâlnit Greceanâi, Dodon şi Filat la Bruxelles? Pentru a pune la cale aceste proiect ascuns. Dacă Marian Lupu va fi ales preşedinte, atunci se pune punct la toate trucurile lui Filat, iar dacă Greceanâi va fi aleasă preşedinte atunci ea va semna dispoziţiile lui Filat de a modifica componenţa Cabinetului de miniştri”, a declarat pentru presă Mihai Ghimpu duminică, 13 noiembrie, în cadrul Conferinţei Clubului Liceenilor Liberali.

Totodată, Mihai Ghimpu a spus că ,,Vlad Filat nu-l acceptă în funcţia de preşedinte al ţării pe Marian Lupu, de aceea caută în continuare aliaţi pentru a lovi şi a distruge Alianţa pentru Integrare Europeană”. Liderul liberal l-a îndemnat pe liderul liberal-democrat să se oprească cu trucurile sale şi să înţeleagă că există o limită.

De asemenea, preşedintele PL a reiterat că nu va vota pentru Zinaida Greceanâi. ,,Nimic şi nimeni nu-mi poate influenţa această decizie. Ea nu reprezintă valorile PL, dar nu e vorba numai de Zinaida Greceanâi, dar despre metodele prin care Vlad Filat încearcă să distrugă Alianţa. Unde se pun la cale lucruri mârşave, PL nu va vota”, a conchis Mihai Ghimpu.

ARENA precizează că alegerile prezidenţiale urmează să aibă la 18 noiembrie. Luni, 14 noiembrie, este ultima zi când candidaţii la funcţia de şef al statului se pot înregistra. Până în prezent, 14 persoane şi-au anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte, însă niciuna nu are susţinere din partea a 15 deputaţi. Prima întrevedere a liderilor (AIE) cu deputatul neafiliat Igor Dodon, care a vut loc vineri, 11 noiembrie, a fost una de prezentare a ofertelor. Liderii Alianței declară că susțin candidatul său la șefia statului –Marian Lupu, iar Igor Dodon – candidatura Zinaidei Greceanîi. Dacă vineri, 18 noiembrie, nu va fi votat şeful statului, următorul tur de scrutin va fi organizat peste două săptămâni.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: