AIE va discuta şi cu PCRM şi cu cei trei deputaţi care au părăsit această formaţiune

Liderii Alianţei pentru Integrarea Europeană au declarat marţi, 8 noiembrie, după şedinţa Consiliului Alianţei, că vor discuta cu cei trei deputaţi, care au părăsit PCRM, dar şi cu grupul parlamentar al comuniştilor pentru a ajunge la un numitor comun, în alegerea preşedintelui statului.

Marian Lupu, liderul PDM, a dat asigurări că ”detaliile privind acest dialog vor fi făcute publice în cel mai scurt timp”. Vlad Filat, liderul PLDM, a menţionat că AIE are la dispoziţie un timp foarte scurt şi că în această perioadă urmează a fi purtate negocieri respective.

Mihai Ghimpu, liderul PL, a spus că se va discuta şi cu o parte şi cu cealaltă – cu cea care a părăsit PCRM. ”Să vedem ce doresc ei, cum văd ei lucrurile. Am înţeles că nu pretind la nimic şi că au făcut acest pas pentru a depăşi criza constituţională”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Cât priveşte candidatura apolitică la şefia statului, liderul liberal a menţionat că ”şi Marian Lupu îi tot apolitic, ca şi Zinaida Greceanîi”.”Candidat apolitic, să mă ierte Dumnezeu, doar la citimir mai poţi găsi. Noi suntem oameni care respectăm legea, iar acordurile sunt şi mai importante ca legea”, a subliniat Mihai Ghimpu, care a adăugat că ”preşedintele trebuie ales respectând acordul AIE”.

Consiliul AIE s-a întrunit ultima dată în şedinţă săptămâna trecută, însă atunci întrevederea celor trei s-a finalizat fără nicio decizie.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: