Mihai Ghimpu: Mişcarea făcută de Igor Dodon îi va deschide calea şi domnului Voronin

În viaţa politică cine foloseşte o conjunctură creată înseamnă că pricepe în politică şi câştigă. Pasul făcut demonstrează că Dodon şi echipa sa ştie ce vrea şi că interesul statal este mai presus de cel de grup. Obiectivul principal este depăşirea crizei constituţionale şi alegerea preşedintelui”. Aşa a comentat liderul liberal, Mihai Ghimpu, plecarea din PCRM a deputaţilor Igor Dodon, Zinaida Grecianîi şi Veronica Abramciuc.

Preşedintele Partidului Liberal şi-a exprimat speranţa că declaraţiile făcute astăzi de Igor Dodon vor rămâne în vigoare şi data de 18 noiembrie va demonstra acest fapt. ”Cred că soluţia lui Dodon e mai bună decât soluţia lui Filat. E mai uşor să spui că votez, dar nu ajung voturi, decât să spui că sunt voturi, dar nu votez”, a menţionat Mihai Ghimpu. Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova a menţionat că speră ca cei trei deputaţi care au demisionat din grupul PCRM vor vota candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) . „Dacă din start se opoziţionează, înseamnă că degeaba au făcut pasul acesta”, a spus Mihai Ghimpu.

În acelaşi timp, liderul liberal a opinat că mişcarea făcută de Igor Dodon „îi va deschide şi domnului Voronin calea spre a vedea lucrurile mai larg” şi-l va determina pe liderul comunist să declare că şi PCRM este gata să voteze noul şef al statului. Potrivit lui Mihai Ghimpu, decizia de astăzi îi va aduce mai mulţi simpatizanţi lui Igor Dodon.

În final, Mihai Ghimpu a menţionat că alegerea şefului statului ar constitui un cadou de ziua sa (n:n 19 noiembrie este ziua de naştere a lui Mihai Ghimpu).

ARENA reaminteşte că vineri, 4 noiembrie, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au anunţat că părăsesc Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: