Liderii AIE după şedinţă: Prioritatea alianţei rămâne alegerea preşedintelui. Aşteptăm PCRM-ul la dialog

Şedinţa Consiliului Alianţei s-a încheiat acum câteva minute. Liderii coaliţiei de guvernare au discutat despre alegerea şefului statului. Aceştia nu au fost, însă, prea darnici în declaraţii. Preşedintele PD, Marian Lupu, şi cel al PLDM, Vlad Filat, au declarat că invitaţia lansată către PCRM, de a se alătura negocierilor, este o poziţie consolidată a Alianţei. Pe de altă parte, liderul PL, Mihai Ghimpu, spune că Partidul Comuniştilor se joacă cu partidele din AIE.

Vlad Filat a menţionat că astăzi a avut loc un schimb de opinii vizavi de acţiunile pe care urmează să le întreprindă fiecare partidîn cadrul coaliţiei, în Parlament, dar şi în Guvern.

„Discuţiile privind alegerea şefului statului sunt foarte intense: discutăm în AIE, când va veni PCRM, vom discuta şi cu ei. Obiectivul prioritar rămâne alegerea preşedintelui. Nu a rămas atât de mult timp, dar e suficient. Sunt mai multe posibilităţi. Menţinem propunerea faţă de PCRM vizavi de necesitatea de a avea un dialog. Sperăm că cei din opoziţie vor da curs invitaţiei”, a declarat Filat.

Potrivit lui Marian Lupu, există mai multe posibilităţi de depăşire a crizei şi de alegere a preşedintelui. „Există varianta candidatului apolitic, cea a candidatului Alianţei, dar şi altele. La şedinţa de astăzi am trasat căile posibile de rezolvare a problemei. De acum încolo, fiecare lucrează pe dimensiunea sa în acest domeniu. Fiecare partid are capacităţile sale. Asta, însă, nu înseamnă că vom face lucruri necontrolate”, a explicat acesta.

Mai pesimist s-a arătat, însă, Mihai Ghimpu. „PL nu votează niciun candidat din afara AIE, pentru că asta va duce la un conflict mai mare. Am creat majoritatea parlamentară şi trebuie să avem grijă de ea. Trebuie să găsim soluţia. Soluţii sunt, numai să dorim. Omul când vrea să cumpere o haină şi nu-i ajunge, caută soluţii sau lucrează în plus. Noi ce căutăm?. Pe necuratu’ în păpuşoi„, a punctat acesta.

De asemenea, liderul PL a declarat că va fi mai optimist atunci când în AIE se va conveni asupra unei soluţii. „Cât în AIE noi spunem bancuri când discutăm despre alegerea preşedintelui, eu nu am ce să vă spun. La noi e care este mai mare şi mai tare. Fiecare să fie mare şi tare, dar în AIE. Cine suntem noi în afara Alianţei?”, a subliniat Ghimpu.

Republica Moldova nu are un preşedinte de mai bine de doi ani. Această funcţie este asigurată prin interimat de pe 11 septembrie 2009, atunci când şeful statului, comunistul Vladimir Voronin, şi-a prezentat demisia.

Sursa: Publika TV

Video 11 minte: privesc.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: