PCRM după audierea lui Zubco: Jos guvernarea AIE! PL: Am făcut un pas bun

După ce deputaţii au audiat raportul Procurorului General, părerile despre audieri au fost diferite. Liberal-democraţii au subliniat că nu renunţă la demiterea lui Zubco, alături de comunişti, care au declarat că ar trebui să-şi dea demisia nu doar Procurorul General, dar şi întreaga guvernare AIE, ce se face responsabilă de tot ce se întâmplă în ţară. Pe de altă parte, liberalii s-au arătat mulţumiţi de raportului lui Valeriu Zubco, precizînd că s-a făcut un pas bun, care a demonstrat că actuala guvernare este „democratică şi transparentă”.

„Raportul prezentat astăzi nici nu poate fi numit raport. Procurorul General a fost numit de AIE, iar peste 2 ani tot AIE cere demiterea lui. Acum, Zubco vine şi învinuieşte guvernarea de corupţie, de grave crime.

Noi vrem să auzim numele acestor politicieni. Vina nu este doar a Procuraturii Generale, cu toate că ea acţionează la o comandă politică. Vinovată este AIE, care a adus ţara la haos şi este responsabilă de ceea ce e întâmplă. Ar fi bine ca în acest caz să-şi dea demisia in corpore toată conducerea ţării”, a declarat în luarea sa de cuvânt deputatul PCRM, Sergiu Sârbu.

Liberalul Mihai Ghimpu nu este de acord cu opinia comuniştilor. „Ziua de astăzi a demonstrat că AIE este o guvernare democratică şi transparentă. Nu protejăm pe nimeni. Am făcut un pas bun în activitatea organelor de drept. N-am auzit eu în 20 de ani ca la această tribună să vină conducerea structurilor de forţă să spună cum stau lucrurile şi cum aplică puterea unii”, a spus Ghimpu de la tribună. În opinia PL, cel mai important la moment rămâne a fi alegerea preşedintelui.

Astăzi, Procurorul General, Valeriu Zubco, a prezentat un raport în faţa deputaţilor. Acesta s-a referit la mai multe dosare legate de corupţie, spălare de bani, în care ar fi implicaţi mai mulţi demnitari din Guvern şi Parlament, inclusiv din Alianţa pentru Integrare Europeană.

Sursa: unimedia.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: