Glume în Parlament: „Mai rău e când eşti de culoare roşie şi homosexual”

Proiectul privind lipsirea consilierilor locali de mandat dacă nu se prezintă la trei şedinţe consecutive a stârnit discuţii mai puţin obişnuite în Parlament.

Deputatul liberal Victor Popa vorbea despre legi adoptate de Parlament, care au fost consultate cu oficialii europeni, atunci când comunistul Eduard Muşuc a intervenit cu o replică. „Pentru cei care flutură proiect de legi şi spun că au susţinerea Consiliul Europei, propun să vină cu încă oiniţiativă de lege privind nediscriminarea, pentru băieţeii de aceeaşi culoare ca drapelul Partidului Liberal„, a declarat deputatul comunist, referindu-se la legea nediscriminării, care nici până acum nu a fost adoptată de Legislativ.

„Dacă vorbim de băieţei, ia, uită-te că tu eşti cel mai rotunjel. Aşa că lasă subiectele de prost gust”, i-a sugerat lui Eduard Muşuc deputatul liberal Mihai Ghimpu.

Reacţia deputatului PCRM însă, nu a întârziat să apară. Eduard Muşuc a îndemnat legislatorii să nu facă acuzaţii la persoane şi a spus „Лучше быть красным, чем голубым” (trad. Mai bine să fii de culoare roşie, decât albastră, în rusă голубой i se spune unui homosexual).

Хуже когда ты и красный и голубой (trad. Mai rău e când eşti de culoare roşie şi homosexual)”, a replicat Mihai Ghimpu.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a fost nevoit să întervină pentru a calma spiritele. „Stimaţi colegi, cred că nu suntem o clinică de sexopatologie, ci suntem în forul Parlamentului”, a spus Lupu.

Sursa: Publika TV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: