Mihai Ghimpu: ,,Îmi dau demisia dacă experţii găsesc vreo probă pentru demiterea Procurorului General”

,,Îmi dau demisia de deputat dacă se convoacă mai mulţi experţi care analizează raportul prim-ministrului Vlad Filat din Parlament şi găsesc probe pentru demiterea procurorului general”, a declarat liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la PRO TV din seara zilei de luni, 24 octombrie.

Preşedintele liberal este de părere că procurorul general, Valeriu Zubco nu poartă nici o vină în atacul raider, motiv pentru care premierul Vlad Filat a cerut demisia acestuia. ,,Care e vina procurorului dacă decizia a luat-o judecătorul?”, a spus Mihai Ghimpu, adăugând că nu este apărătorul procurorului, dar alianţei: ,,PL nu va vota pentru demiteri dacă nu vor exista argumente cu probe, dar nu pentru că cineva vrea să fie mai păpuşar decât păpuşarul”.

Liderul PL consideră că prin aceste demiteri, Vlad Filat manipulează opinia publică şi se abate de la problemele social-economice ale ţării. ,,Dacă Filat mă prosteşte pe mine, ce să mai zic de oamenii de la Briceni. Noi nu suntem beţi să ne poarte aşa cum vrea el”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

Chiar dacă Vlad Filat a cerut demiterea procurorului general, Mihai Ghimpu nu crede că se va ajunge până la acest pas. Mai mult ca atât, liderul PL consideră că prin această mişcare s-a lăsat o portiţă deschisă pentru o alianţă PDM-PCRM, ca într-un final să aibă loc alegeri anticipate.

Mihai Ghimpu este totuşi optimist şi crede că Alianţa pentru Integrarea Europeană va fi din nou beton. ,,Trebuie să ne potolim, să ne întâlnim şi să discutăm. Alianţa încă n-a murit, suntem doar certaţi. Dacă moare alianţa, pierdem tot sprijinul din partea UE”, a mai spus liderul PL.

ARENA reaminteşte că premierul Vlad Filat a cerut demisia procurorului general pentru că nu ar fi acţionat la timp în problema atacurilor raider. Valeriu Zubco urmează să fie audiat cu uşile închise în şedinţa Parlamentului de joi, 27 octombrie. Anterior, preşedintele Parlamentului Marian Lupu a declarat că procurorul general nu poate fi demis pentru că funcţia acestuia ar fi inamovibilă.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: