Ghimpu către Filat: Votează-l pe Lupu dacă mai vrei să fii premier. Dacă nu, s-a terminat cariera ta politică

Liderul PL, Mihai Ghimpu, este de părere că Marian Lupu nu a fost şi nu este ales în funcţia de preşedinte al ţării, pentru că preşedintele PLDM, Vlad Filat, nu-şi doreşte acest lucru. Subiectul a fost discutat în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

N-o să admit să ajungă Lupu preşedinte pentru ca ţara să nu fie condusă de Plahotniuc. Ce înseamnă asta? De ce se pun interesele proprii mai presus decât acordul Alianţei. Filat nu a vrut să-l voteze pe Lupu încă din 2009, când erau două voturi de la comunişti. Eu de atunci zic: Votează-l pe Lupu dacă vrei să mai fii premier. Dacă nu, n-o să mai fii prim-ministru şi s-a terminat cariera ta politică. Nu vrea„, explică Ghimpu.

Mai mult, preşedintele liberalilor afirmă că atât timp cât Filat nu-şi doreşte ca Lupu să fie ales preşedinte, nici comuniştii nu vor vota pentru actualul candidat al Alianţei pentru Integrarea Europeană. „De ce să rişte comuniştii? Trebuie să vrea domnul Filat ca să fie ales preşedintele”, a punctat Mihai Ghimpu.

Amintim că Republica Moldova, de doi ani, nu are preşedinte. Pe 11 septembrie 2009, şeful statului, comunistul Vladimir Voronin, şi-a prezentat demisia. De atunci, această funcţie este asigurată prin interimat.

Liderul PD, Marian Lupu, este unicul candidat al Alianţei pentru Integrare Europeană. Acesta a fost înaintat, în repetate rânduri, pentru funcţia de şef al statului, însă, nu a fost votat de PCRM. Comuniştii au spus de mai multe ori că optează pentru un candidat apolitic.

Sursa: Publika TV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: