Ghimpu: Ce rost să schimbăm miniştrii, dacă vom avea alegeri anticipate?

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu vede rostu schimbării miniştrilor, în condiţiile în care există premise ca alegerea şefului statului să eşueze, iar ţara să fie aruncată în capcana unor noi alegeri anticipate. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către liderul liberalilor, în cadrul emisiunii „Viaţa publică” de la postul naţional de radio.

„Ar fi o prostie să schimbi miniştri dacă nu se ştie că vor fi sau alegeri anticipate. Dacă peste câteva luni vor fi iarăşi alegeri, noul ministru nici n-o să reuşească să pătrundă în problemele ministerului. Noi suntem gata să discutăm concret. Ministrul X n-a făcat asta, asta şi asta, nu să se vină doar cu învinuiri abstracte. Eu cred că nu va fi ales preşedintele şi înseamnă că vom avea alegeri anticipate”, a subliniat Ghimpu.

Liberalul a criticat gestul prim-ministrului Vlad Filat de a solicita demiteri şi remanieri, calificând aceste acţiuni drept încercări de a concentra toată puterea în mâinele sale. „Mai bine un Voronin bătrân decât un Voronin tânăr”, a accentuat acesta. Ghimpu a abordat şi subiectul creşterii accizelor la ţigări şi băuturi tari, la importul de automobile în vederea acumulării unor venituri la bugetul de stat. „Noi liberalii nu vom susţine toate aceste propuneri care vin de la Guvern. Rezerva statului este la vamă. De aceea cineva încearcă să ne direcţioneze în altă parte ca să nu discutăm serios problemele care le avem. Jos cu cutare, să fie demis cutare”, a conchis preşedintele PL.

Vineri, Vlad Filat a abordat subiectul remanierilor din Guvern, specificând că acestea vor avea loc în două etape. „Urmează să avem o comunicare intensă zilele următoare, având în vedere că pe data de 18 urmează să alegem preşedintele statului, nu este exclus să etapizăm o parte din remanieri şi să fie până la acea dată, o parte să le lăsăm după ce va fi ales preşedintele”.

Sursa: unimedia.md

Video: privesc.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: