Mihai Ghimpu l-a convins pe Vladimir Voronin că Veceaslav Ioniţă este vinovat

Liderul PCRM Vladimir Voronin recunoaşte că a comis o greşeală când fracţiunea comuniştilor a votat împotriva demisiei preşedintelui Economie, Buget şi Finanţe, Veceaslav Ioniţă şi a declarat că este gata să voteze pentru demisia acestuia.

Vladimir Voronin a spus în cadrul şedinţei Paralmentului de joi, 20 octombrie, că liderul PL, Mihai Ghimpu a fost cel care l-a convins că Veceaslav Ioniţă este vinovat de prejudicierea statului cu 6 milioane de lei. ,,În pauză am avut o discuţie cu domnul Ghimpu, o discuţie constructivă şi m-a convins că Ioniţă este pe deplin vinovat, de aceea cerem să fie pus la vot demisia lui”, a spus Vladimir Voronin.

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu a declarat că această solicitare va putea fi satisfăcută în şedinţa de mâine a Parlamentului, din motiv că astăzi nu este pregătit raportul Comisiei de profil.

Comisia de anchetă privind elucidarea circumstanţelor în care a fost prejudiciat statul cu 6 milioane de lei, în urma amendamentelor la Legea privind activitatea cazinourilor, recomandă destituirea deputatului liberal-democrat, Veaceslav Ioniţă din funcţia de preşedinte al Comisiei economie, buget şi finanţe. Potrivit raportului, Veaceslav Ioniţă şi-a depăşit atribuţiile atunci a transmis o scrisoare primului ministru prin care confirmă că amendamentul respectiv a fost aprobat legal.

În şedinţa Paralmentului de joi, 13 octombrie, liderul PL Mihai Ghimpu a cerut demisia lui Veceaslav Ioniţă, însă propunerea lui a fost respinsă de deputaţi. Împotriva acestei propuneri au votat deputaţii comunişti şi liberal-democraţi.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: