Liderii AIE: Ziua de joi va demonstra dacă mai există Alianţa

Liderii Alianţei pentru Integrarea Europeană nu au ajuns la un consens asupra viitorului Alianţei. Liderul PDM, Marian Lupu, şi cel al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, au cerut colegului său liberal-democrat, Vlad Filat, să-şi retragă cererea de demitere a procurorului general. Pe de altă parte, liderul PLDM declară că va insista asupra demiterii procurorului general, pentru că în caz contrar va solicita demiterea preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu.

După şedinţa de urgenţă de luni, 18 octombrie, cei trei lideri ai AIE au declarat că ziua de joi când se va întruni plenul Parlamentului va fi decisivă în soarta Alianţei.

Astfel, Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), a declarat că ziua de joi va demonstra dacă ”va fi bătut ultimul cui în sicriul Alianţei”, prin punerea la vot a demisiei preşedintelui Parlamentului. Totodată, liderul democrat a precizat că nu-l va demite pe procurorul general, aşa cum a cerut PLDM. ”Există Constituţia care stipulează clar care sunt cele patru cazuri când se poate solicita demiterea procurorului general” , a precizat Marian Lupu, care a adăugat că actuala solicitarea a liberal-democraţilor nu se încadrează în niciunul dintre acestea.

La rândul său, liderul PLDM, Vlad Filat, a spus că insistă asupra demiterii procurorului general, precizând că solicitarea formaţiunii nu a avut motivaţii politice, ci au fost argumentate. Filat a menţionat că este absolut inacceptabil ”ca procurorul general să fie pus ca monedă de schimb pentru menţinerea Alianţei.”

În cazul în care nu va fi pusă la vot demiterea procurorului general ,vom iniţia procedura demiterii preşedintelui Parlamentului”, a mai spus Vlad Filat.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a menţionat că, în opinia sa, ”Alianţa este îngropată”. Mihai Ghimpu a spus că demiterea procurorului general trebuie să fie argumentată, însă PLDM nu a adus probe în acest sens. În plus, astfel de probleme trebuie discutate mai întâi în cadrul Consiliului Alianţei, a specificat Mihai Ghimpu.”Îmi pare că s-au epuizat toate argumenetle noastre de păstrare a Alianţei”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

În final, liderul liberal a subliniat că demiterea lui Marian Lupu din funcţia de preşedinte al Parlamentului, ar conduce la destrămarea Alianţei.

Sursa: arena.md

Un răspuns to “Liderii AIE: Ziua de joi va demonstra dacă mai există Alianţa”

  1. Codrin Mihaescu Says:

    Pacat domnu Ghimpu ca n-are cine-ti scri un text la propriul blog. Trebuie sa preiei de pe arena.md Noi cei care citim blogurile oficialilor nu avem nevoie de preluari ci de o parere personala, o opinie concreta si nu de la jurnalisti ci de la Dumneata. Ai mai multi comentatori prin preajma, un ai incredere in nici unul sau sunt prea ocupati sa scrie prin forumurile site-urilor politice?! Mai luati exemplu de la Nastase si Iliescu…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: