Mihai Ghimpu: ,,Directorul SIS a fost demis la comanda Moscovei”

Directorul Serviciului de Informaţie şi Securitate (SIS), Gheorghe Mihai, a fost demis la comanda Moscovei, cel puţin aşa crede liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu. ,,Ce s-a întâmplat în cadrul şedinţei Parlamentului de joi înseamnă că Filat a făcut-o la comanda Moscovei”, a declarat pentru ARENA, Mihai Ghimpu.

Potrivit preşedintelui liberal, PL s-ar fi înţeles cu PLDM să-l lase în pace pe directorul SIS, Gheorghe Mihai, cel puţin până în luna noiembrie, când la Chişinău va avea loc o conferinţă internaţională cu participarea Serviciilor de Informaţii şi Securitate din sud-estul Europei. Însă, la şedinţa Parlamentului de joi, 13 octombrie, premierul Vlad Filat a uitat de înţelegere şi a cerut demisia directorului SIS, dar şi a Procurorului General şi a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare.

,,Vlad Filat a făcut-o la comanda Moscovei, pentru că a apărut dosarul Baghirov şi este straniu că jurnalistul rus Eduard Baghirov va fi cercetat în stare de arest la domiciliu”, consideră Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul PL s-a arătat sceptic faţă de viitorul Alianţei pentru Integrare Europeană. ,,Noi trebuie să acţionăm toţi trei – PL, PDM şi PLDM, dar nu doar Filat”, a mai spus Mihai Ghimpu, adăugând că ,,ţinţa premierului este să compromită PDM, dar şi democraţia Republicii Moldova”.

ARENA reaminteşte că joi, 13 octombrie, directorul SIS, Gheorghe Mihai, a fost demis din funcţie cu votul a 69 de deputaţi comunişti şi liberal-democraţi. Potrivit acordului de constituire a AIE, funcţia de director a SIS-ului aparţine Partidului Liberal.

Premierul a cerut demisia directorului SIS, dar şi a Procurorului General, Valeriu Zubco şi a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare, Mihai Cibotaru pentru că nu ar fi acţionat la timp în vederea soluţionării problemei atacurilor raider asupra sistemului bancar din Republica Moldova.

Valeriu Zubco şi Mihai Cibotaru nu pot fi demiși, decât doar printr-o hotărâre specială a Parlamentului, la inițiativa președintelui Legislativului. Astfel, Marian Lupu are la dispoziție o săptămână pentru a propune la vot această hotărâre. Liderul liberal-democrat Vlad Filat a spus că dacă Marian Lupu nu va face acest lucru, atunci va solicita demiterea președintelui Parlamentului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: