(video) PD şi PL: Filat s-a pus în genunchi la Voronin şi a trădat Alianţa

Astăzi, prin votul fracţiunilor PCRM şi PLDM, a fost demis şeful SIS. Asta după ce premierul Vlad Filat a prezentat un raport în Parlament, prin care a solicitat demiterea conducerii Procuraturii Generale, SIS şi Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Proiectul de demitere a celor trei şefi de instituţii a fost elaborat şi semnat tot astăzi de către comunişti şi liberal-democraţi. Însă prin votul parlamentarilor, a putut fi demis doar şeful SIS. Procedura de demitere a Procurorului General şi preşedintelui CNPF este mai complicată şi urmează a fi iniţiată de speakerul Marian Lupu.

PL şi PD au catalogat votul comun roşu-verde ca o trădare a Alianţei.

Vedeţi declaraţiile reprezentanţilor celor patru partide parlamentare făcute la finele şedinţei Parlamentului:

Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii PLDM: Noi am demonstrat astăzi că indiferent de speculaţiile legate de dreptul de veto în cadrul Alianţei, nu vor exista inistituţii care nu-şi fac meseria şi nu vor fi pedepsite. Cei care s-au grăbit să-şi exprime unele concluzii, că am pregătit o alianţă, sperăm să mediteze şi să înţeleagă că lucrurile nu mai puteau merge aşa cum au mers până în prezent.Există o lacună privind demiterea Procurorului General, astfel de obstacole vor fi înlăturate. Noi am discutat şi anterior cu PD şi PL referitor la demiteri, doar că ei se eschivau de la discutarea acestui subiect. Noi am acţionat reieşind din sprijinul politic de care am avut nevoie. Rămâne la latitudinea speakerului să iniţieze procedura de demitere a Procurorului General şi şefului CNPF, mai departe vom vedea.

Sergiu Sârbu, deputat PCRM: Astăzi nu a fost nimic altceva decât votarea unor iniţiative pe care le-am propus cu mult timp înainte. Directorul SIS a fost demis nu numai pentru că nu a asigurat securitatea ţării în cazul atacurilor raider dar şi pentru accesarea ilegală a datelor personale a mai multor deputaţi comunişti de către SIS. Procuratura a venit cu multe dosare politice intentate împotriva deputaţilor PCRM. Noi aşteptăm şi remanierele în Guvern. Nu există nicio alianţă la acest moment, există doar respectarea legii.

Marian Lupu, preşedinte PD: Tot ce s-a întâmplat astăzi confirmă declaraţiile mele- lovitură în AIE, o trădare a Alianţei. Votul consolidat roşu-verde a fost evident, iar toate propunerile înaintate inclusiv de PD pentru destituirea întreii conduceri CNPF, nu au fost acceptate de alianţa verde-roşu. Aceeaşi situaţie în privinţa preşedintelui Comisiei Economie Finanţe şi Buget, Veaceslav Ioniţă. Aceste acţiuni au fost foarte departe de a afla adevărul, ci o acţiune politică bine regizată. Despre următoarele acţiuni care denotă distrugerea AIE de către PLDM vom discuta în cadrul partidului. PLDM şi-a trădat alegătorii.


Mihai Ghimpu, lider PL: Aceasta a fost o răzbunare pe Vlad Plahtniuc. Comuniştii au fost pasivi la raportul lui Filat de dimineaţa. Bănuiesc că după asta, Filat s-a dus şi s-a pus în genunchi la Voronin şi după asta au venit cu proiectul de lege pe care l-au prezentat. PLDM a sfidat permanent acordul AIE 1 şi AIE 2. Asta nu e guvernare în alianţă, asta e un moft al lui Vlad Filat. Când e vorba de dmemiteri din funcţii, trebuie de discutat în AIE, nu să ne folosească pentru a obţine funcţia de premier. Au ignorat demiterea lui Ioniţă. Întrebaţi-l pe dl Filat dacă există Alianţa.


Sursa: unimedia.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: