,,L-am înghimpat pe Buzek când i-am spus că AIE ar putea fi distrusă”

Oficialii europeni îşi pun mari speranţe în menţinerea Alianţei pentru Integrarea Europeană (AIE) de la Chişinău. Întorşi recent de la Bruxelles, fruntaşii Partidului Liberal (PL) au constatat că europenii sunt alături de Republica Moldova şi sprijină eforturile de integrare europeană.

În cadrul discuţiilor cu oficialii europeni, liderul PL, Mihai Ghimpu le-a povestit despre proiectul liberalilor de modificare a noii Constituţii. Liderul PL a reiterat că proiectul de modificare a Constituţiei, care reprezintă ajustarea la standardele europene, ar fi soluţia optimă de depăşire a crizei politice, însă este gata să accepte şi o altă idee dacă respectă acordul de constituire a AIE. 

De asemenea, liderul liberal a relatat şi despre oportunitatea deţinerii interimatului şefului statului pentru o perioadă de patru ani în defavoarea procedurii de a alegere a noului şef de stat. ,,Dacă sincer, oficialii europeni ştiu şi singuri care e situaţia în Republica Moldova. Însă parcă l-am înghimpat pe Buzek când i-am spus că alegerea şefului statului ar putea duce la distrugerea Alianţei. Pentru Europa este important menţinerea acestei alianţe”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă de vineri, 7 octombrie.

Întrebat dacă va iniţia negocieri cu liderul comuniştilor Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu a spus că deocamdată nu a parvenit nici o invitaţie. ,,Noi nu vrem să fim ca Tuzic, dar tot ce se întâmplă este o joacă. Cineva se joacă cu soarta cetăţenilor”, a comentat liderul PL recenta întâlnire dintre liderul PLDM Vlad Filat şi liderul PCRM Vladimir Voronin.

Mihai Ghimpu este totuşi optimist şi speră că în cel mult o lună lucrurile se vor clarifica în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui. ,,Eu cred în responsabilitatea şi maturitatea colegilor din AIE”, a spus preşedintele PL.

ARENA reaminteşte că liderul PL Mihai Ghimpu, prim-vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, deputaţii Corina Fusu şi Vlad Lupan au efectuat o vizită la Bruxelles în perioada 3-6 octombrie. Liberalii au participat la lucrările seminarului „Instituţii şi politici europene”, organizat de Fundaţia germană „Friedrich Naumann” şi au avut întrevederi cu Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European, Stefan Fule, Comisar european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Graham Watson, raportor pentru Acordul de Asociere RM-UE, membru al Parlamentului European.

Sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: