Comunistul pe care Mihai Ghimpu l-ar vota președinte

Liderul Partidului Liberal (PL) susține că singurul comunist pe care l-ar vota la funcția de președinte al țării este Sergiu Sârbu, însă cu regret acesta nu are vârsta necesară prevăzută de legislație.

,,Eu din rândurile comuniștilor l-aș vota numai Serioja Sârbu, dar din păcate nu are vârsta”, a declarat presei Mihai Ghimpu în pauza ședinței Parlamentului de joi, 29 septembrie.

În ceea ce privește negocierile cu comuniștii privind alegerae șefului statului, Mihai Ghimpu a reiterat că nu are de gând să discute cu liderul PCRM, Vladimir Voronin. ,,Acesta nu e dialog, comuniștii urmăresc doar distrugerea alianței. Voronin e Voronin. Nu-l vedeți cum merge. Toți mergem, dar nu toți aiuresc. Un vânt mai puternic și gata cu el”, a spus liderul liberal.

Totodată, Mihai Ghimpu a spus că va insista în continuare asupra proiectului de lege privind interzicerea simbolurilor comuniste. În ședința Parlamentului de astăzi, acest proiect nu a fost inclus pe ordinea de zi. ,,Vom insista în cadrul ședinței alianței, dacă nu se va accepta, vom veni și noi cu anumite condiționări. Partidul Liberal numai poate tolera acestă situație, mai ales că există recomandările OSCE, Comsiei Europene, precum și cazurile a mai multor cetățeni care au devenit victimele regimului comunist ”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

sursa: arena.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: