Politicon: PL deține topul celor mai mulți politicieni influenți

Cei mai mulți politicieni influenți ai lunii august sunt din cadrul Partidului Liberal (PL), potrivit unui Top realizat de Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică „Politicon”, prezentat luni, 5 septembrie, într-o conferință de presă.

Astfel, Dorin Chirtoacă, Mihai Ghimpu, Vitalie Marinuța și Ion Hadârcă sunt printre politicienii din cadrul PL incluși în topul ”50 cei mai influenţi politicieni din Moldova”. Locul doi este ocupat de PLDM cu doi politicieni Vlad Filat și Iurie Lenacă și PD, de asemenea, doi politicieni: Marian Lupu și Vlad Plahotniuc. În primii 10 politicieni este inclus și Vladimir Voronin, dar și guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Mihail Formuzal.

Primii 10 politicieni incluși în Topul celor 100 au primit și aprecieri din partea preşedintelui „Politicon”, Anatol Ţăranu, analist politic. Astfel, edilul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în viziunea analistului plitic, este unul din cei mai de perspectivă politicieni. ”Iurie Leancă, ministrul afacerilor externe şi integrării europene intră foarte sigur în elita politică a Republicii Moldova și ”acest fapt se datorează că politica externă continuă să rămână domeniul de cea mai mare perspectivă”.

Vladimir Voronin, liderul PCRM, pierde pozițiile de politician influent, explică Țăranu, menționând că este un coborâș lent, dar sigur. Deputatul PL, Ion Hadârcă,  a obținut locul 10 datotiră evenimentelor legate de 20 de ani ai independenței R. Moldova. ”El a jucat un rol extrem de important în evenimentele de atunci”, a concluzionat Țăranu.

ARENA precizează că topul, realizat de 24 de experţi politici, analişti şi sociologi apreciază, în fiecare lună, politicienii cu o notă de la 0 la 10, după următoarele criterii: influența reală asupra deciziilor politice majore în țară; popularitatea publică; vizibilitatea în sursele media; perspectivele politice.

sursa:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: