Ghimpu acuză deputaţii PLDM de blocarea reformelor: Ajunge să fiţi frumoşi în ochii lumii!

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu acuză deputaţii liberal-democraţi de blocare a reformelor în Parlament. Asta după ce în cadrul şedinţei de astăzi, proiectul liberalilor privind reforma în administraţia locală nu a fost votat pentru a doua oară de către fracţiunea PLDM. Ghimpu şi-a avertizat colegii că fracţiunea PL, la rândul său, nu va vota pentru proiectele PLDM, care au scopul de a promova interese personale.

„Toţi au stat marţi la ecranele televizorului, unde s-a vorbit despre reforme, că PL nu acceptă reforme . Eu vă întreb acum – de ce nu votaţi proiectul PL privind statutul mun.Chişinău? Acestea sunt reformele voastre? Cum o să votaţi voi, aşa o să voteze şi PL. Nu vom mai vota legi care au scopul de a scoate pe omul cuiva şi a pune omul altcuiva”, a declarat Ghimpu în cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului.

La rândul său, deputatul PLDM, Iurieţap a amintit liberalilor că în Parlamentul din legislatura trecută a fost creată o comisie de descentralizare a APL, la şedinţele căreia deputaţii liberali nu s-au prezentat.

„Este o comisie moartă, au avut loc alegeri şi trebuie creată alta. Voi, PLDM, aţi blocat proiectul nostru acum un an. Gata, s-a terminat baia. Nu avem de gând să vă spălăm public ca să rămâneţi frumoşi”, a spus liderul PL.

În replică, liberal-democratul Valeriu Streleţ a declarat că liberalii încearcă să promoveze interese personale.

UNIMEDIA aminteşte că la ultima şedinţă a Parlamentului, proiectul PL a fost inclus pe ordinea de zi, dar nu a fost votat de fracţiunea PLDM. Asta pentru că liberal-democraţii au condiţionat votarea proiectului PL cu votarea propriului proiect despre modificarea regulamentului privind accesul deputaţilor în Parlmanent. Ultimul însă nu a fost inclus pe ordinea de zi.

Fracţiunea PL a propus pentru a treia oară un proiect, prin care se propune ca şefii de direcţii, subunităţi şi departamente din cadrul Primăriei Chişinău să fie numiţi şi destituiţi doar de către primarul general, nu şi de către Consiliul Municipal Chişinău, aşa cum a fost până acum. Asta pentru că în prezent există două legi contradictorii care acordă aceleaşi atribuţii atât primarului cît şi CMC, fapt ce constituia motiv pentru numeroase examinări în judecată în cazul demiterii unor angajaţi ai Primăriei Chişinău. În practica de activitate a Primăriei Capitalei au existat cazuri când primarul elibera din funcţie un angajat, iar instanţa îl restabilea în funcţie.

Un răspuns to “Ghimpu acuză deputaţii PLDM de blocarea reformelor: Ajunge să fiţi frumoşi în ochii lumii!”

 1. Nicolae Says:

  Presedintelui Partidului Liberal al Republicii Moldova
  Dlui Mihai Ghimpu

  Stimate dle Preşedinte
  Ca patriotul tării si simpatizantul Partidului Liberal, Vă comunic despre faptele interesante care au loc în activitatea zilnică a dlui Parlicov, Directorul ANRE. El demult ”colaborează” cu reprezentantii fractiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova în sens că face toate miscările numai cu acordul si după coordonarea si aprobarea din partea PLDM. Pentru aceasta asa-numită ”colaborare” el are ”onorariu lunar” si nu numai. Altfel, nu poate fi explicată aparitia imobilului si automobilelor care lui îi apartine.
  Parlicov este influentat foarte tare de dl Filat si dl Ionită. El comunică cu dl Chirtoacă si altii reprezentantii PL cu scopul de a informa patronii lui de la PLDM. Este informatia veridică, că în discutii cu Ionită si Filat, Parlicov îsi permite vorbe rele si rusinoase despre conducerea PL. El nu se ezită să discute cu patronii săi noi despre starea mentală a Presedintelui Partidului Liberal.
  În acest sens, Parlicov este tradatorul dacă îsi permite expuneri negative în adresa conducerii PL si doctrinei liberale, mai ales că el a fost promovat si avansat prin Partidul Liberal.
  Este extrem de necesar că acest individ sa fie demis de la Postul de Directorul ANRE în timpul apropiat. Astfel, majorările nejustificate cu care cade de acord fiecare data ANRE, pot afecta negativ asupra imaginii Partidului Liberal, deoarece Parlicov, prin actiunile lui si influenta din partea PLDM intentionat ponegrează imaginea PL.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: